О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

270, гр. Д., 14.05.2018 г.

 

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

            Д.КИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданско отделение, в закрито заседание на четиринадесети май две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ : ДИАНА ДАКОВА

                                                                     ЧЛЕНОВЕ : ЖЕЧКА МАРГЕНОВА

                                                                                            ЕЛИЦА СТОЯНОВА

 

            Разгледа докладваното от съдия Елица Стоянова в. ч. гр. д. № 200 по описа за 2018 г. по описа на ДОС и за да се произнесе, взе следното предвид:

 

            Настоящото произнасяне е по реда на чл. 23 ал. 3 от ГПК, по определение № 131/ 26.04.2018 г., постановено по гр. д. № 427/ 2017 г. по описа на Районен съд гр. Ген. Т., с което делото е било изпратено на Окръжен съд гр. Д. за определяне на друг, равен по степен съд от съдебния район на ДОС, който да разгледа производството.

            Видно от приложените доказателства, гр. д. № 427/ 2017 г. по описа на РС гр. Балчик е било образувано по предявени от „Л.“ ЕООД със седалище и адрес на управление гр. Д., ул. „Л. К.“ № **, с ЕИК ****, чрез процесуалния му представител, И.К.Ш., с ЕГН **********, и К.Н.И., с ЕГН **********,***. Т., иск за правно основание чл. 108 ал. 1 от ЗС за признаване на установено в отношенията между страните, че ищецът притежават право на собственост върху три бр. силажни ями с идентификатори .1, .2 и .3, разположени в поземлен имот с идентификатор *****.**.*по кад. карта на с. Ж., общ. Ген. Т., на основание давностно владение, като съдът осъди ответниците да му предадат владението и и на основание чл. 537 ал. 2 от ГПК отмени констативните нотариални актове, с които ответниците са се снабдили.

Всички съдии от РС гр. Ген. Т. са се отвели от разглеждането на делото, поради което с определение 131/ 26.04.2018 г., по същото делото е било изпратено на ДОС поради отвод на всички съдии от ГТРС и невъзможност да бъде разгледано там. 

            При тези съображения Окръжният съд намира, че следва да определи Районен съд гр. Д., който да разгледа производството.

            Водим от горното и на основание чл. 23 ал. 3 от ГПК Д.кият окръжен съд

О П Р Е Д Е Л И :

 

            ИЗПРАЩА ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ в Районен съд гр. Д. делото, образувано по искова молба, с рег. № 3340/13.10.2017 г. на РС гр. Ген. Т., подадена от „Л.“ ЕООД със седалище и адрес на управление гр. Д., ул. „Л. К.“ № **, с ЕИК ****, чрез процесуалния му представител, И.К.Ш., с ЕГН **********, и К.Н.И., с ЕГН **********,***. Т..

            Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

           

            ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                                   ЧЛЕНОВЕ: 1.

 

 

                                                                                                                      2.