П  Р  И  С  Ъ  Д  А

№ …..

гр.Добрич, 16.02.2018г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Добрички  окръжен  съд,   наказателно  отделение,  публично съдебно заседание на шестнадесети февруари две хиляди и осемнадесета година,

Председател: А. Каменски,

Съдебни заседатели: А.Й. и Б.Р.,

Прокурор: Радослав Бухчев,

Съдебен секретар: Елица Александрова,

 н.о.х.д. №49  по  описа  на  Окръжен съд-гр.Добрич  за  2018г.

 П Р И С Ъ Д И:

Признава В.Д.В.-родена на ***г***., българка, български гражданин, с висше образование, неомъжена, неосъждана, безработна, ЕГН:**********,

за виновна в това, че:

На 08.12.2016г. по път II-29 в посока от гр.Д. към гр.Г.Т., на километър 56+1, в района на Т-образното кръстовище за с.Ц., общ.Д., при управление на МПС-лек автомобил „Нисан Микра“ с К№******, нарушила правилата за движение по пътищата-чл.23, ал.1 от ЗДвП, като по непредпазливост причинила смъртта на М.А.М. с ЕГН:********** и средна телесна повреда на Д.М.А. с ЕГН:**********, изразяваща се в компресионно счупване на трети поясен прешлен, довело до затруднения в движението на снагата за период от около 5-6 месеца, и счупване на шийката на дясна раменна кост, обусловило затруднения в движението на крайника за около 2 месеца, поради което и на основание чл.343, ал.4, във в-ка с ал.3, б.“б“, пр.1 и ал.1, във в-ка с чл.342, ал.1, чл.343г и чл.58а, ал.1 от НК налага на подсъдимата редуцирано с една трета наказание, а именно-лишаване от свобода за срок от две години, както и наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от три години.

Признава подсъдимата за невиновна и я оправдава по първоначално повдигнатото обвинение досежно вмененото нарушение по чл.20, ал.1 от ЗДвП.

На основание чл.66 от НК отлага изтърпяването на постановеното лишаване от свобода за срок от  три години.

На основание чл.189, ал.3 от НПК осъжда подсъдимата да заплати по сметка на ОД на МВР-гр.Добрич разноски в размер на 2243,56лв. и по сметка на МБАЛ“СВ.Анна-Варна“АД-гр.Варна сумата от 75лв.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред АС-гр.Варна.

 

Председател: ………..               Заседатели: ………..                   …………