ОПРЕДЕЛЕНИЕ№ 326

гр.Добрич, 01.06.2018г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, ГРАЖДАНСКА КОЛЕГИЯ в закрито заседание на първи юни  през 2018г. в състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:ДИАНА ДЯКОВА

                                                          ЧЛЕНОВЕ: ГАЛИНА ЖЕЧЕВА

                                                                               ЖЕЧКА МАРГЕНОВА

при секретаря ………………………….. в присъствието на прокурора………………………, като разгледа докладваното от съдия Ж.МАРГЕНОВА В.гр.дело №238 по описа за 2018г., и за да се произнесе, взе предвид следното: 

 Подадена е въззивна жалба вх.№8630/30.04.2018Г. от К.Х.Н., ЕГН ********** и С.Д.Н., ЕГН ********** ***, срещу решение №296/05.04.2018г.по гр.д.№3726/2017г. на ДРС, с което е отхвърлен предявения от тях срещу З.Х.С., ЕГН ********** ***, З.Х.Д., ЕГН ********** ***, Р.Х.Н., ЕГН ********** ***, И.М.Д., ЕГН ********** ***, Т.Н.Х., ЕГН ********** ***, С.Н.Ш., ЕГН ********** *** и Е.Н.Х., ЕГН ********** ***,  иск за установяване правото на собственост, придобито от ищците в режим на СИО въз основа на  придобивна давност върху  недвижим имот - част от жилищната сграда с идентификатор ***по КК на град Добрич, обособена като самостоятелно жилище с площ на обособената част от 88.16 кв.м. от общата площ на жилищната сграда с идентификатор ***с площ на съ­щата от 149 кв.м.  и 100/222 ид.ч. от поземле­н имот с идентификатор ***по КК на град Добрич.

Жалбата е преждевременно изпратена за разглеждане от ДОС предвид неизпълнение на възложеното с разпоредбата на чл.263 от ГПК задължение на първоинстанционния съд да изпрати препис от жалбата за отговор на всички лица-насрещната страна, а преди това на задължението си да връчи препис от акта на всички страни. Настоящата инстанция констатира, че препис от нея не е изпратен на ответника в първоинстанционното производство Р.Х.Н.. На същият не е връчен и препис от решението.

По тези съображения следва настоящото производство да бъде прекратено, жалбата да се изпрати на съда, постановил обжалваното решение, в случая Добричкия  районен съд, който да връчи на ответника Р.Х.Н. препис от решение №296/05.04.2018г.по гр.д.№3726/2017г. на ДРС и довърши процедурата по администриране на въззивната жалба на  К.Х.Н. и С.Д.Н., като изпрати на препис от нея на същия ответник с указание, че може да подаде отговор в двуседмичен срок. След изтичането на сроковете за подаване от Р.Х.Н. на евентуално въззивна жалба, отговор, насрещна жалба, респ. администриране на подадените жалби, делото ведно с постъпилите жалби и отговори да се изпрати незабавно на окръжния съд за произнасяне.

С гореизложеното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА  производството по в.гр.д.№238/2018г. по описа на ДОС и

ИЗПРАЩА на Добрички районен съд , който да връчи на ответника Р.Х.Н. препис от решение №296/05.04.2018г.по гр.д.№3726/2017г. на ДРС и довърши процедурата по администриране на въззивната жалба на  К.Х.Н. и С.Д.Н., като изпрати на препис от нея на същия ответник с указание, че може да подаде отговор в двуседмичен срок. След изтичането на сроковете за подаване от Р.Х.Н. на евентуално въззивна жалба, отговор, насрещна жалба, респ. администриране на подадените жалби, делото ведно с постъпилите жалби и отговори да се изпрати незабавно на окръжния съд за произнасяне.

Определението не подлежи на обжалване.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                    ЧЛЕНОВЕ:1.                         2.