О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

                                                               № 381

                                          Гр.ДОБРИЧ  28.06.2018г.

                                          В  ИМЕТО НА НАРОДА

 

   ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД  ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на ДВАДЕСЕТ И ОСМИ ЮНИ 2018г.в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: А.ПАНАЙОТОВА                 ЧЛЕНОВЕ: ЕВА ИВАНОВА

                                                                                                             Г.ПАВЛОВ

 

  Като разгледа докладваното от съдия-докладчика Ева Иванова вз.гр.д.№

288/2018г.по описа на ДОС и за да се произнесе взе предвид следното:

 

  Производството по делото е образувано по подадена от Д.Ж.А.,ЕГН:**********,***,жалба срещу постановление за насрочване на публична продан по изп.д.№***на ЧСИ Л.Т.,рег.№ 737 КЧСИ.

  Добричкият окръжен съд,като взе предвид постъпилата жалба,намира,че същата не подлежи на разглеждане по същество,тъй като спрямо нея не е изпълнена от страна на съдия-изпълнителя предвидената в чл.436 от ГПК процедура.

  Жалбата е депозирана директно в канцеларията на Окръжен съд,гр.Добрич,поради което не е извършена преценка от съдия-изпълнителя относно допустимостта й,а при преценка,че е допустима-администриране на жалбата,което също е правомощията на съдия-изпълнителя,а не на съда.

  Не е внесена и дължимата по сметка на ДОС държавна такса за обжалване,която съгласно разпоредбата на чл.16 от Тарифа за държавните такси,които се събират от съдилищата по ГПК,възлиза на 25 лв.На жалбоподателя следва да се даде срок да внесе и представи по делото платежен документ за внесена по сметка на ДОС държавна такса в размер на 25 лв.

  С оглед гореизложеното,производството  по настоящото дело следва да бъде прекратено,а жалба,вх.рег.№ 4154/27.06.2018г.по описа на Добрички окръжен съд да се изпрати на ЧСИ Л.Т. за преценка относно допустимостта й,като в случай,че жалбата е допустима-за изпълнение на предвидената в чл.436 от ГПК процедура по администрирането й.

  Воден от горното,Добричкият окръжен съд

 

                                 О   П   Р   Е   Д   Е    Л   И :

 

  ПРЕКРАТЯВА производството по вз.гр.д.№ 288/2018г.по описа на ДОС и ИЗПРАЩА жалбата,въз основа на която то е образувано,а именно вх. 4154/27.06.2018г.,подадена от Д.Ж.А.,ЕГН:**********,***,срещу постановление за насрочване на публична продан по изп.д.№2011730401063,на ЧСИ Л.Т.,рег.№ 737 КЧСИ,за изпълнение на указанията по настоящото определение.

   ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

 ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                      ЧЛЕНОВЕ: 1.                    2.