О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е   

 

                              435                 ,20.07.2018 година, град Добрич

                                    

          ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД,гражданско отделение

  На двадесети юли две хиляди и осемнадесета година

  В закрито заседание в следния състав :

 

                                        Председател  : ЕВА ИВАНОВА

Членове : ДЕСИСЛАВА НИКОЛОВА           

                                                                 ЕЛИЦА СТОЯНОВА

 

като разгледа докладваното от съдията Десислава Николова въззивно граж-данско дело номер 323 по описа за 2018 година, намира следното :

 

 

                   При проверката по член 267,ал.1 от ГПК въззивният съд нами-ра, че три от жалбите – въззивна жалба с вх.№ 1153/ 4.04.2018 г. , въззивна жалба с вх.№ 1762/28.05.2018 г. и частна жалба с вх.№ 1660/15.05.2018 г.

( по регистратурата на ТРС ) на ищците Ж.С.Ж.от град Г.Т.и Д.С.С.от град Добрич, подадени чрез пълномощник – адвокат С.И., са изпратени на въззивния съд, без първоинстанционният съд да ги е подложил на проверка за редов-ност по член 262, ал.1 от ГПК във връзка с член 261,т.2 от ГПК . По делото няма приложено пълномощно от ищците за този адвокат ( макар той да е извършвал процесуални действия в устна и писмена форма от първото за-седание до заседанието, в което е завършено разглеждането на делото ), сочещо на представителна власт да подава от тяхно име въззивни и частни жалби . Това е довело до пропуск да се дадат указания на ищците да при-ложат пълномощно за подаване на всички посочени по – горе жалби от то-зи адвокат или лично да ги подпишат – член 260,т.7 от ГПК.  Въззивното производство следва да се прекрати с необжалваемо определение на съде-бен състав, формиран съобразно т. 36.1 от вътрешните правила за случай-ното разпределение на делата и делото да се върне на първоинстанционния съд за надлежното администриране на жалбите .

Воден от горното, ВЪЗЗИВНИЯТ СЪД

 

                                               О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И     :

         ПРЕКРАТЯВА въззивното производство .

         ВРЪЩА делото на първоинстанционния съд – ТРС за администри-ране на въззивна жалба с вх.№ 1153/ 4.04.2018 г. , въззивна жалба с вх.№ 1762/28.05.2018 г. и частна жалба с вх.№ 1660/15.05.2018 г. ( по регистра-турата на ТРС ) на ищците Ж.С.Ж.от град Генерал Тоше-во и Д.С.С.от град Добрич съобразно указанията на въззивната инстанция , след което делото да се изпрати на ДОС - за раз-глеждане на редовната въззивна жалба на ответника и при поправяне на останалите три – и на последните .    

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ .

 

         ПРЕДСЕДАТЕЛ :                 ЧЛЕНОВЕ : 1.

 

 

                                                                             2.