О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

  455        , гр. Добрич, 26.07.2018 г.

 

         ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданско отделение, в закрито заседание, проведено на двадесет и шести юли две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛОВА

                                                   ЧЛЕНОВЕ: ГЕОРГИ ПАВЛОВ

                                                                      ЕЛИЦА СТОЯНОВА

 

Разгледа докладваното от съдия Елица Стоянова в. ч. гр. д. № 348 по описа за 2018 г. и за да се произнесе, взе следното предвид:

 

         Съдебното производство е образувано по реда на чл. 274 ал. 1 от ГПК, по частна жалба, рег. № 25.07.2018 г., подадена от Община гр. Каварна против определение № 367/ 10.07.2018 г. по гр. д. № 774/ 2017 г. по описа на РС гр. Каварна.

         Жалбата е депозирана непосредствено пред Окръжен съд гр. Добрич, след като по аргумент на разпоредбата на чл. 276 ал. 2  от ГПК частната жалба се подава чрез съда, който е постановил атакуваното определение. Той провежда процедура по преценка на допустимостта и срочността на жалбата, събиране на необходимата за разглеждането и частна жалба, администрирането и изпращането на горестоящия съд.  Тази процедура не е проведена в настоящия случай, поради което настоящото производство следва да бъде прекратено, а жалбата – изпратена на първоинстанционния съд.

         Водим от горното, ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

         ПРЕКРАТЯВА производството по в. ч. гр. д. № 348/ 2018 г. по описа на ДОС и ИЗПРАЩА жалба, рег. № 25.07.2018 г., на РС гр. Каварна за провеждане на процедурата преценка на допустимостта и срочността на жалбата, събиране на необходимата за разглеждането и частна жалба, администрирането и изпращането на горестоящия съд за разглеждане.

         Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

         ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                 ЧЛЕНОВЕ: 1.

 

 

                                                                                             2.