О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

   490         , гр. Добрич, 20.08.2018 г.

 

 

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданско отделение, в закрито заседание на двадесети август две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕТЪР МОНЕВ

                                                                         ЧЛЕНОВЕ: ТЕМЕНУГА СТОЕВА

                                                                                          ЕЛИЦА СТОЯНОВА

 

Разгледа докладваното от съдия Елица Стоянова в. ч. гр. д. № 370 по описа за 2018 г. и за да се произнесе, взе следното предвид:

 

Съдебното производство е образувано по молба, рег. № 5107/ 09.08.2018 г., подадена от С.В.В., с ЕГН **********, и Д.Г.В., с ЕГН **********,***, чрез процесуалния им представител, за спиране на изпълнението на заповед за незабавно изпълнение и изпълнителен лист, издадени по ч. гр. д. № 642/ 2012 г. по описа на РС гр. Добрич, по които е било образувано изп. д. № 283/ 2012 г. по описа на ЧСИ Н. Желев с район на действие ДОС. Представено е доказателство за подадена от страните частна жалба № 15431/ 06.08.2018 г.

Молбата е депозирана непосредствено пред Окръжен съд гр. Добрич, поради което следва да бъде върната на Районен съд гр. Добрич за установяване, дали се касае за претендирано спиране изпълнението на заповедта за незабавно изпълнение по реда на чл. 420 от ГПК, в който случай родово компетентен е заповедният съд, но при подадено възражение против заповедта, дали се касае за друг вид спиране на изпълнението по изпълнително дело по повод подадената частна жалба, която към настоящия момент не е администрирана и се намира в Районен съд гр. Добрич.

При тези съображения се налага извода, че настоящото производство следва да бъде прекратено, а подадената молба за спиране следва да бъде изпратена на Районен съд гр. Добрич за преценка на нейния характер, който ще обуслови произнасянето му.

Предвид изложеното, ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по в. ч. гр. д. № 370/ 2018 г. по описа на Добричкия окръжен съд и ИЗПРАЩА молба, рег. № 5107/ 09.08.2018 г., подадена от С.В.В., с ЕГН **********, и Д.Г.В., с ЕГН **********,***, по компетентност и съобразно мотивите на настоящото определение.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                          ЧЛЕНОВЕ: 1.                        2.