О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

№ 497      , гр. Добрич, 23.08.2018 г.

 

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и трети август две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕТЪР МОНЕВ

                                                         ЧЛЕНОВЕ: ТЕМЕНУГА СТОЕВА

         ЕЛИЦА СТОЯНОВА

                                                                     

Разгледа докладваното от съдия Елица Стоянова в. гр. д. № 390 по описа на Добричкия окръжен съд за 2018 г. и за да се произнесе, взе следното предвид:

 

Съдебното производство е образувано по реда на чл. 435 ал. 2 от ГПК, по жалба, подадена от назначения по реда на чл. 47 ал. 6 от ГПК особен представител на длъжника Е.Б.Г., с ЕГН **********,***, против постановление за възлагане, изготвено по изп. д. № 20098100400053 по описа на ЧСИ Н. Ников с район на действие ДОС, вписан под № 810 в КЧСИ.

Жалбата е представена във вид на фотокопие. За да породи своето деволутивно действие, следва да бъде представена в оригинал или поне в заверен от съдебния изпълнител като вярна с оригинала вид. Това налага връщането и на ЧСИ за окомплектоване. Не са заверени книжата по делото, включително мотивите на съдебния изпълнител не съдържат оригинален подпис, а също и отметка дали са изготвени от помощника на ЧСИ, предвид видимото различие в подписите им. Това налага прекратяване на настоящото производство и връщането му на ЧСИ за окомплектоване.

По делото е приложена молба, депозирана от особения представител на длъжницата /отново във вид на незаверено фотокопие/, в  която се настоява да бъде освободена от внасянето на държавни такси на основание чл. 83 ал. 1 т 5 от ГПК. По смисъла на цитираната разпоредба освобождаването настъпва по силата на закона, поради което съдът не дължи нарочно произнасяне в тази насока.

Предвид изложеното, ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по в. гр. д. № 390/ 2018 г. по описа на ДОС и ВРЪЩА жалбата, подадена от особения представител на длъжника Е.Б.Г. за окомплектоване с прилагане на оригинала на жалбата или заверен официално от ЧСИ препис, както и от мотивите на ЧСИ, след което делото да се върне незабавно в ДОС за произнасяне.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                                     ЧЛЕНОВЕ: 1.

 

 

 

                                                                                                          2.