Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е

 

 

№ 132

 

 

гр. Добрич, 06.08.2018 г.

 

 

В      И М Е Т О     Н А       Н А Р О Д А

 

 

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД       ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на шести август две хиляди и осемнадесета година в състав: СЪДИЯ ГЕОРГИ ПАВЛОВ разгледа т. д. № 298  по описа за 2017 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 710 ТЗ.

С решение №  21/05.02.2018  г. на Добричкия окръжен съд по т. д № 298/2017 г. е обявена неплатежоспособността и е открито производство по несъстоятелност на търговеца.

С определение № 167/03.04.2018 г., на основание чл. 692, ал. 4 ТЗ  Съдът по несъстоятелността е одобрил списъка по чл. 686, ал. 1, т. 1 ТЗ на приетите и неприети вземания на кредиторите на търговеца, обявен в търговския регистър на 03.04.2018 г.

Съдът по несъстоятелността констатира, че план за оздравяване по чл. 696 ТЗ не е предложен в законоустановения срок по чл. 698, ал. 1 ТЗ – най-късно до един месец след момента на обявяване в търговския регистър на определението на Съда за одобряване списъка на приетите вземания по чл. 692  ТЗ от нито едно от лицата, които по силата на чл. 697 ТЗ имат право да предложат такъв. В този случай съгласно разпоредбата на чл. 710 ТЗ, Съдът обявява длъжника в несъстоятелност.

С оглед изложените съображения и на основание чл. 710 ТЗ, ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

                                          Р  Е  Ш  И :

 

ОБЯВЯВА  еднолично дружество с ограничена отговорност „***“ ЕООД с. К., общ. Балчик, област Добрич, ЕИК ***.В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ.

ПОСТАНОВЯВА прекратяване дейността на предприятието.

ПОСТАНОВЯВА …...

ПРЕКРАТЯВА правомощията на органите на длъжника.

ЛИШАВА длъжника от правото да управлява и да се разпорежда с имуществото, включено в масата на несъстоятелността.

ПОСТАНОВЯВА започване на осребряване на масата на несъстоятелността и разпределение на осребреното имущество.

РЕШЕНИЕТО ПОДЛЕЖИ НА НЕЗАБАВНО ИЗПЪЛНЕНИЕ.

РЕШЕНИЕТО ПОДЛЕЖИ НА ВПИСВАНЕ В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР.

РЕШЕНИЕТО ПОДЛЕЖИ НА ВЪЗЗИВНО ОБЖАЛВАНЕ ПРЕД ВАРНЕНСКИЯ АПЕЛАТИВЕН СЪД В ДВУСЕДМИЧЕН СРОК ОТ ВПИСВАНЕТО МУ В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР.  

 

                                                        СЪДИЯ: