П Р И С Ъ Д А

 

 19

 

01.11.2017г.,  гр. ***

 

В   И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

***КИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД  -   НАКАЗАТЕЛНО ОТДЕЛЕНИЕ   

на първи ноември, две хиляди и седемнадесета година в публично съдебно заседание  в  следния  състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КАЛИНА ДИМИТРОВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Д.С.Д.С.  

Секретар – А.Н.

Прокурор – РАДОСЛАВ БУХЧЕВ

Разгледа докладваното от председателя Калина Димитрова

НОХД  № 206 по описа за 2017 година.

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия И.П.Н. - роден на ***г***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, работи на частно, осъждан  /реабилитиран/,  ЕГН - **********

ЗА  ВИНОВЕН  в  това, че:

На 13.02.2016г. около 22:30 часа пред минимаркет „Л.”, находящ  се  на  адрес ***, чрез  използване  на  нож е направил  опит  да  умъртви  другиго  – С.А.Б. с ЕГН ********** ***, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини, поради което и на основание чл.115 във вр. с чл.18 ал.1 от НК във вр. с чл.58 б.”а” вр. с чл.55 ал.1 т.1 от НК, му определя наказание от ПЕТ ГОДИНИ И ОСЕМ МЕСЕЦА „лишаване от свобода”, което на основание чл.57 ал.1 т.2 б.”а” от ЗИНЗС постановява да изтърпи  при  първоначален  „строг”  затворнически  режим.

ПРИСПАДА на основание чл.59 ал.1 от НК времето през което подсъдимият И.П.Н. е бил с мярка за неотклонение „Задържане  под стража”, считано от 14.02.2016г. до 14.10.2016г., което да бъде  приспаднато  при  изпълнение  на  наказанието  „лишаване  от  свобода”.

 

ОСЪЖДА подсъдимият И.П.Н. с гореснета самоличност, да заплати на С.А.Б. *** с ЕГН: ********** сума в размер на 25 000 лева, представляваща обезщетение  за  нанесените  му  с  деянието  неимуществени  вреди, ведно със законната лихва от датата на деянието – 13.02.2016г. до окончателното изплащане  на  сумата, като в останалата част до 50 000лв. отхвърля иска  като  неоснователен.   

 ОСЪЖДА подсъдимия И.П.Н. с гореснета самоличност да заплати  сторените по делото разноски: сумата от 3104,60 лева  по сметка на ОД на МВР-гр.*** по ДП № 30/2016г. по описа на РУ на МВР – ***, както и сума в размер на 1 000 лева, представляваща държавна  такса  върху  размера  на  уважения  граждански  иск  по  сметка  на Окръжен  съд - гр.***.

Осъжда подс.И.П.Н. с гореснета самоличност да  заплати  на  С.  А.  Б.  с  ЕГН - ********** ***, сума в размер на 400лв., представляваща сторените разноски за адвокатска  защита  по  делото.

 

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА:

І. 1 брой диск от охранителна камера на игрална зала, находяща се в гр. ***, ул.”***”, базар „***” и 1 брой диск от външна камера от обект „Изи пей”, находящ се в гр. ***, ул. „***” № 2, предаден с протокол за доброволно предаване  от 01.03.2016г.,  приложени съответно на л.233 и л.246 в Том ІІ-ри на досъдебното производство,  да  се  унищожат  след  влизане  на  присъдата  в  сила.

ІІ. 1 бр.запалка, отворен пакет вафли „Фокус ванилия”, мъжки суитшърт, светлосив с тъмни ивици в областта на раменете с надпис и емблема на „Карра”; черна платнена мъжка чантичка с надпис „Sport”; макетно ножче с оранжева дръжка /иззето от стаята при претърсване и изземване с протокол за претърсване и изземване от 14.02.2016г./; кухненски нож с дръжка в кафяво и черно с дължина 32 см; кухненски нож с дължина 24 см с черна дръжка; нож с дължина 26,5 см с дръжка от елен, поставен в кания /калъф/, черна на цвят; кухненски нож с дървена дръжка с дължина на ножа 26,5 см; нож с дължина 19 см с дървена дръжка; макетно ножче с дължина 15 см с оранжева  дръжка, да  се  унищожат  след  влизане  на  присъдата  в  сила.

ІІІ. Пистолет  газов „Волтран Магнум” с № ***, иззет с протокол за претърсване и изземване от 14.02.2016г.  и лична здравна книжка на И.П.Н., да се върнат на подсъдимия И.П.Н.  след  влизане  на  присъдата  в  сила.

 

Присъдата  подлежи  на  обжалване  и  протест  пред  Апелативен съд  гр. Варна  в  петнадесетдневен  срок,  считано  от  днес.

 

 

                                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  

                                                                       

                                                        СЪД.  ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

                                                                         

 

                                                                                                  2.                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

01.11.2017г.                                                                     гр. ***,

 

 

В   И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

***КИЯТ  ОКРЪЖЕН  СЪД -  НАКАЗАТЕЛНО  ОТДЕЛЕНИЕ   

на първи ноември, две хиляди и седемнадесета година в публично съдебно заседание  в  следния  състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КАЛИНА ДИМИТРОВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Д.С.Д.С.  

 

Секретар – А.Н.

Прокурор – РАДОСЛАВ БУХЧЕВ

Разгледа докладваното от председателя Калина Димитрова

НОХД  № 206 по описа за 2017 година.

 

СЪДЪТ служебно се занима с мярката за неотклонение на подсъдимия И.П.Н. на основание чл.309 от НПК, като намира, че с оглед процесуално изрядното поведение на същия, мярката за неотклонение  на  подсъдимия  следва  да  бъде  потвърдена, поради  което  и:

 

О П Р Е Д Е Л И:

ПОТВЪРЖДАВА  мярката за неотклонение на подсъдимия И.  П.Н.  с ЕГН: ********** „ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ” в размер на 1000 /хиляда/ лева до влизане на присъдата в законна сила.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба в седмодневен срок от днес пред Варненски апелативен съд.

 

 

        ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                           

                                                СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ:        1.

 

 

                                                                                                2.