Р    Е    Ш    Е    Н    И    Е

 

 

  160

 

 

гр. Добрич, 17.10.2018 г.

 

 

В      И М Е Т О     Н А       Н А Р О Д А

 

 

                ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД   ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на седемнадесети октомври две хиляди и осемнадесета година в състав: СЪДИЯ ГЕОРГИ ПАВЛОВ разгледа т. д. № 231 по описа на Добричкия окръжен съд за 2018 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

          Производството е по чл. 25 ЗТРРЮЛНЦ.   

Търговско дело № 231/2018 г. по описа на Добричкия окръжен съд е образувано по жалба на С.Н.Л. като управител на „****“ ЕООД с. ****, общ. Генерал Тошево, област Добрич срещу отказ на длъжностното лице по регистрацията към **** по заявление за вписване на промени по партидата на дружеството в търговския регистър и регистъра по ЗЮЛНЦ.

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, на основание чл. 25 ЗТР, като прецени доказателствата по делото, приема за установено следното:

Жалбата е подадена от оправомощено лице в рамките на законоустановения седемдневен срок - арг. чл. 25, ал. 1 ЗТР.

Същата е  ДОПУСТИМА, поради което следва да се разгледа по същество.

Разгледана по същество, жалбата се явява НЕОСНОВАТЕЛНА, поради следните съображения:

Заявителят е поискал вписване на промени в обстоятелствата, подлежащи на вписване в търговския регистър регистъра по ЗЮЛНЦ по партидата на търговското дружество, вследствие прекратяване членството на съдружника и управител Николай Иванович Молчанов на основание чл. 125, ал.1, т. 1 ТЗ

**** е постановила отказ по горепосоченото заявление с мотив, че липсват доказателства за уреждане на имуществените последици, произтичащи от прекратяване членството на покойния съдружник.

Изводите на длъжностното лице по регистрацията са правилни и законосъобразни.

Към заявлението не са представени доказателства, че поелият дела съдружник е внесъл припадащата се дялова вноска за покриване стойността на записания капитал след изплащането на ликвидационната квота на наследниците на покойния съдружник.

Изложените съображения налагат извода за законосъобразност на отказа на длъжностното лице по регистрацията.

С оглед изложените съображения, жалбата се явява неоснователна и следва да се отхвърли.

С оглед гореизложените съображения, ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

 

Р     Е     Ш    И:

 

ОТХВЪРЛЯ жалба на С.Н.Л., гражданин на Руската федерация, като управител на „****“ ЕООД с. ****, общ. Генерал Тошево, област Добрич, със съд. адрес ***, адв. Р. Гаврилова, срещу

отказ рег. №  20180710112511/19.07.2018 г. на длъжностното лице по регистрацията към **** по заявление рег. № №  20180710112511/10.07.2018 г.

РЕШЕНИЕТО ПОДЛЕЖИ НА ВЪЗЗИВНО ОБЖАЛВАНЕ ПРЕД ВАРНЕНСКИЯ АПЕЛАТИВЕН СЪД В СЕДЕМДНЕВЕН  СРОК ОТ СЪОБЩАВАНЕТО МУ НА ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ.

                                                                            

                                                                  СЪДИЯ: