О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

                                                                    № 552

                                             Гр.ДОБРИЧ 10.10.2018г.

                          

  ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД  ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на ДЕСЕТИ ОКТОМВРИ 2018г.в състав:

 

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕВА ИВАНОВА

 

  Като разгледа докладваното т.д.№ 308/2018г.по описа на ДОС и за да се произнесе взе предвид следното:

 

  Производството е по реда на чл.25 от ЗТРРЮЛНЦ.

  Образувано е по подадена от адв.Д.Н.,ДАК,в качеството й на пълномощник на Л.Б.И.– управител на ЕООД „ ***“/ в процес на учредяване/,със седалище гр.Добрич,жалба срещу отказ № 20180921123753/01.10.2018г. на длъжностното лице по регистрацията към Агенция по вписванията.

  Добричкият окръжен съд,като взе предвид постъпилата жалба,намира,че към момента не са налице законовите условия за разглеждане на същата по същество,тъй като жалбата е депозирана директно в канцеларията на Окръжен съд,гр.Добрич,поради което Агенцията не е изпълнила вменените й по силата на чл.25,ал.2 от ЗТРРЮЛНЦ задължения.Съгласно цитираната разпоредба,жалбата се подава чрез Агенцията,като последната я  изпраща незабавно на съда,ведно с приложенията към нея,постановения отказ,доказателства за връчването му,заявлението и приложенията към него.

  Гореизложеното мотивира съда да прекрати производството по настоящото дело,като изпрати жалбата,въз основа на която то е образувано на Агенция по вписванията за изпълнение на  процедурата по чл.25,ал.2 от ЗТРРЮЛНЦ.След изпълнение на процедурата по чл.25,ал.2 от ЗТРРЮЛНЦ жалбата следва да се изпрати отново на Добрички окръжен съд.

  Воден от горното,Добричкият окръжен съд

 

                                    О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И :

 

  ПРЕКРАТЯВА производството по т.д.№ 308/2018г.по описа на ДОС и ИЗПРАЩА жалба,вх.рег.№ 6238/09.10.2018г.,въз основа на която то е образувано,на Агенция по вписванията за изпълнение на  процедурата по чл.25,ал.2 от ЗТРРЮЛНЦ,след което жалбата отново да се изпрати на ДОС.

  ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.   

                                                                                     ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: