О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е   

 

                            69                   ,24.01.2019 година, град Добрич

                                    

          ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД,гражданско отделение

  На двадесет и  четвърти януари две хиляди и деветнадесета година

  В закрито заседание в състав от :

 

                                        съдия : ДЕСИСЛАВА НИКОЛОВА    

                                                    

като разгледа докладваното от съдията Десислава Николова гражданско дело номер 478 по описа за 2018 година, намира следното :

 

 

                   В писмена молба с вх.№ 319/15.01.2019 г. ( по регистратурата на ДОС ) ищецът Н.Й.В. *** е направил изявление за отказ от иска срещу ответниците Е.Н.Д. и Н.Н.Й. и искане за прекратяване на производството. Из-вършеното лично от ищеца процесуално действие е във формата по член 100 от ГПК и е надлежно , защото съответства на изискванията за съдържа-ние по член 102,ал.1,т.1 - 4 от ГПК. Съставлява валиден отказ от иска по член 233 от ГПК и съдът прекратява делото.

         С оглед на горното, ОКРЪЖНИЯТ СЪД

                                               О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И   :  

         ПРЕКРАТЯВА производството, образувано по предявения с искова молба с вх.№ 6285/10.10.2018 г. ( по регистратурата на ДОС ) от Н.Й.В. , ЕГН: ********** *** срещу Е. Н. Д., ЕГН: ********** *** и Н.Н.Й., ЕГН: ********** *** иск за унищожаване на сключен на 9.05.2017 г. с нот. акт № *, том *, рег.№ *, нот.д.№ */2017 г. на Но-тариус , с рег. № * по регистъра на НК, с район на действие – БРС дого-вор за делба с предмет : поземлен имот с площ от 990 кв.м. и идентифика-тор № ***по кадастралната карта на град Балчик и самостоятелни обекти в построената в него сграда – жилище ( апартамент ) със застроена площ от 170,65 кв.м., на втория етаж ,с идентификатор № ***и гараж със застроена площ от 85,10 кв.м. ,на първия етаж, с идентификатор № ***,поради невъзможност на ищеца да разбира при сключ-ването на договора свойството и значението на извършеното и да ръководи действията, на основание член 31,ал.1 от ЗЗД , поради отказ от иска.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ пред Варненския апелативен съд с частна жалба в едноседмичен срок от съобщаването му на страните ( на ищеца чрез упълномощения адвокат ).

                                      СЪДИЯ В ОКРЪЖЕН СЪД :