Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е

 

№ 10

 

гр. Добрич, 29.01.2019 г.

 

В      И М Е Т О     Н А       Н А Р О Д А

 

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД          ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на двадесет и девети януари две хиляди и деветнадесета  година в състав: СЪДИЯ ГЕОРГИ ПАВЛОВ разгледа т. д. № 302 по описа за 2017 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 250 ГПК.

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, като прецени доводите на страната и доказателствата по делото, приема за установена следната ФАКТИЧЕСКА И ПРАВНА ОБСТАНОВКА:

С Решение № 1/02.01.2019 г. по т. д. № 302/2017 г. по описа на Окръжен съд - Добрич, на основание чл. 632, ал. 4 ТЗ е прекратено производството по несъстоятелност на „***“ ЕООД  гр. ***, ЕИК  *** и „***“ ЕООД  гр. ***, ЕИК  *** е заличен от търговския регистър.

Съдът по несъстоятелността, поради опущение е пропуснал в съдебния акт да присъди дължимата от търговеца държавна такса по молбата за обявяване в несъстоятелност.

С оглед изложените съображения и на основание чл. 250 ГПК, ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

Р     Е    Ш   И:

 

ОСЪЖДА  „***“ ЕООД  гр. ***, ЕИК  ***.от търговския регистър. да заплати на ДОБРИЧКИЯ ОКРЪЖЕН СЪД сумата от 250.00 лв., представляваща държавна такса по молбата за обявяване в несъстоятелност.

РЕШЕНИЕТО ПОДЛЕЖИ НА ВПИСВАНЕ В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР.

РЕШЕНИЕТО ПОДЛЕЖИ НА ВЪЗЗИВНО ОБЖАЛВАНЕ В ДВУСЕДМИЧЕН СРОК ОТ ВПИСВАНЕТО МУ В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР.  

 

                                                          СЪДИЯ: