О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

                                                         № 150

                                      Гр.ДОБРИЧ  21.02.2019г.

                                       В  ИМЕТО НА НАРОДА

 

  ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД  ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ ФЕВРУАРИ 2019г.в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: А.ПАНАЙОТОВА                           ЧЛЕНОВЕ:Т.СТОЕВА                    

                                                                                                    ЕВА ИВАНОВА                           

 

  Като разгледа докладваното от съдия-докладчика Ева Иванова вз.гр.д.№ 109/2019г.по описа на ДОС и за да се произнесе взе предвид следното:

 

  Производството по делото е образувано по подадена от  ЕООД  „***“, гр.София,ЕИК ***,чрез адв.К.Н.,жалба по изп.д.№ *** по описа на ЧСИ С.С.,с район на действие ОС-Добрич.

  Добричкият окръжен съд,като взе предвид постъпилата жалба,намира,че същата не подлежи на разглеждане по същество,тъй като спрямо нея не е изпълнена от страна на съдия-изпълнителя предвидената в чл.436 от ГПК процедура.

  Жалбата е депозирана директно в канцеларията на Окръжен съд,гр.Добрич,поради което не е извършена преценка от съдия-изпълнителя относно допустимостта й,а при преценка,че е допустима-администриране на жалбата,което също е правомощията на съдия-изпълнителя,а не на съда.

  С оглед гореизложеното,производството  по настоящото дело следва да бъде прекратено,а жалбата,въз основа на която същото е образувано следва да се изпрати на ЧСИ за преценка относно допустимостта й,като в случай,че жалбата е допустима-за изпълнение на предвидената в чл.436 от ГПК процедура по администрирането й.

  Воден от горното,Добричкият окръжен съд

 

                                               О   П   Р   Е   Д   Е    Л   И :

 

  ПРЕКРАТЯВА производството по вз.гр.д.№ 109/2019г.по описа на ДОС и ИЗПРАЩА подадена от  ЕООД  „***“, гр.София,ЕИК ***,чрез адв.К.Н. жалба,въз основа на която то е образувано,на ЧСИ С.С. за изпълнение на указанията по настоящото определение.

  ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

 ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                      ЧЛЕНОВЕ: 1.                    2.