ОПРЕДЕЛЕНИЕ№ 166

гр.Добрич, 27.02.2019г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, ГРАЖДАНСКА КОЛЕГИЯ в закрито заседание на двадесет и седми   през 2019г. в състав:

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:ГАЛАТЕЯ ХАНДЖИЕВА

                                                          ЧЛЕНОВЕ: ДИАНА ДЯКОВА

                                                                               ЖЕЧКА МАРГЕНОВА

при секретаря ………………………….. в присъствието на прокурора………………………, като разгледа докладваното от съдия Ж.МАРГЕНОВА В.гр.дело №111 по описа за 2019г., и за да се произнесе, взе предвид следното: 

 Подадена е частна жалба вх.№4645/06.12..2018г./по регистър на БРС/ от адв. Г.В., пълномощник на търговско дружество „***.“ - Република Сейшели, срещу определение от 28.11.2018г. по гр.д.№514/2018г.на БРС във връзка с родовата подсъдност на спора.

В съответствие с правилото на чл.276, ал.2 от ГПК районният съд е изпратил частната жалба, ведно с отговора и препис от обжалвания акт за разглеждане от ДОС. В случая обаче, поради липса в изпратените материали на данни, от които да се извлече категоричен извод относно предмета на делото и цената на иска/исковете като парична оценка на този предмет, от значение за въззивната проверка по въпроса за родовата подсъдност на спора, без прилагане на дело в цялост, произнасянето по частната жалба е невъзможно.

По тези съображения следва настоящото производство да бъде прекратено, делото да се върне на съда, постановил обжалваното решение, в случая Балчишки  районен съд, който да  комплектова частната жалба и отговора с гр.д.№514/2018г., след което, делото в цялост да се изпрати незабавно на окръжния съд за произнасяне по подадената жалба.

С гореизложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА  производството по в.ч.д.№111/2019г. по описа на ДОС и

ИЗПРАЩА на Балчишки районен съд за изпълнение на дадените в обстоятелствената част на настоящото указания- комплектоване на делото, след което незабавно изпращане на окръжния съд за произнасяне.

Определението не подлежи на обжалване.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                    ЧЛЕНОВЕ:1.                         2.