О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е   

 

                              161                 ,25.02.2019 година, град Добрич

                                    

          ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД,гражданско отделение

  На двадесет и пети февруари две хиляди и деветнадесета година

  В закрито заседание в следния състав :

 

                                        Председател  : ДИАНА ДЯКОВА

Членове : ДЕСИСЛАВА НИКОЛОВА                          ЖЕЧКА МАРГЕНОВА    

 

като разгледа докладваното от съдията Десислава Николова въззивно част-но гражданско дело номер 112 по описа за 2019 година, намира следното :

 

 

                   Производството е образувано по частна жалба с вх.№ 4646/ 6.12.2018 г. ( по регистратурата на БРС ) на ответника „ ***” ООД ( неизвестно седалище ), чрез адвокат Г.В. срещу определение от открито заседание на 28.11.2018 г. на Балчишкия районен съд по гр.д.№ 534/2018 г. , с което е оставен без уважение отводът му за родова непод-съдност на делото на сезирания съд по член 119,ал.1 от ГПК.

         Първоинстанционният съд е изпратил частната жалба, отговора по нея и препис от протокола от заседанието на 28.11.2018 г. с обжалваното определение. Тези съдебни книжа не са достатъчни за извършване от въз-зивния съд проверка на законосъобразността на обжалваното определение. Потребно е изпращането поне на служебен препис от исковата молба и евентуално от поправящи ( по цената на иска или други забелязани от съда недостатъци ) молби с приложенията към тях ( удостоверения за данъчни оценки и други ) и от отговора на исковата молба ( с възражението по член 119,ал.1 от ГПК ). Поради това, че делото не е комплектовано от админи-стриращия съд, въззивният съд го прекратява с необжалваемо определение и го връща за прилагане на делото в цялост или на посочените по - горе минимално необходими съдебни книжа.

         Воден от горното, ВЪЗЗИВНИЯТ СЪД

                                               О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И    :

         ПРЕКРАТЯВА производството.

         ВРЪЩА делото на първоинстанционния съд за изпълнение на ука-занията на въззивния съд и повторното му изпращане след комплектоване.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ.

                   ПРЕДСЕДАТЕЛ :                           ЧЛЕНОВЕ : 1.

 

                                                                                                2.