О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е   

 

                              332                 ,12.04.2019 година, град Добрич

                                    

          ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД,гражданско отделение

  На дванадесети април две хиляди и деветнадесета година

  В закрито заседание в следния състав :

 

                                        Председател  : ДИАНА ДЯКОВА

Членове : ДЕСИСЛАВА НИКОЛОВА           

                                                                ЖЕЧКА МАРГЕНОВА   

 

като разгледа докладваното от съдията Десислава Николова въззивно граж-данско дело номер 107 по описа за 2019 година, намира следното :

 

                   С молба с вх.№ 2539/11.04.2019 г. ( по регистратурата на ДОС )  адвокат Т.Г. *** – пълномощник на въззивниците

( ищци ) С.А.К., М.С.А. и М.С.А.,*** е зая-вил, че оттегля подадената от тях въззивна жалба.  Процесуалното дейст-вие е извършено от надлежен пълномощник, който съгласно пълномощно от 24.07.2017 г. , част от договор за правна защита и съдействие № серия Д, № 22811 е овластен да извършва действия на разпореждане с предмета на делото ( на л. 13 от делото на ТРС ) и е редовно. С оглед оттеглянето на жалбата по член 264,ал.1 от ГПК въззивното производство следва да бъде прекратено изцяло.

         Воден от горното, ВЪЗЗИВНИЯТ СЪД

                                               О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И   :        

         ПРЕКРАТЯВА въззивното производство, образувано по въззивна жалба с вх.№ 133 от 17.01.2019 г. ( по регистратурата на ТРС ) на  С. А.К., М.С.А. и М.С.А.,*** срещу Решение № 166 ат 28.12.2018г.  на Тервелския районен съд по гр.д.№ 463/2017 г. в частите, с които са отхвърлени заявените от тях установителни искове за права на съ-собственост върху ½ идеална част ( общо за тримата) от два земеделски имота – нива и лозе – в землището на село Орляк и квалифицираните от съда ( и ищците ) по член 76 от ЗН искове за недействителност на договор за продажба, сключен с нот. акт № 190/2011 г., относно нивата поради ця-лостно оттегляне на въззивната жалба по член 264,ал.1 от ГПК .

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ с частна жалба пред Варненския апелативен съд в едноседмичен срок от съобщаването му на страните на адреси, чрез пълномощници и един особен представител.

                  ПРЕДСЕДАТЕЛ :                 ЧЛЕНОВЕ : 1.              2.