О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е №435

                              гр.Добрич 28.05.2019 г.

                                      

ДОБРИЧКИ ОКРЪЖЕН СЪД...... ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ  закрито заседание на двадесет и осми май               

през две хиляди и деветнадесета                             година в състав:

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:А.ПАНАЙОТОВА

                                                        ЧЛЕНОВЕ:Т.СТОЕВА

                                                                          Г.ПАВЛОВ                                                                                                   

при  секретаря  …………......................................................      и в присъствието на прокурора......................................................................като разгледа докладваното  от  съдия докладчик Стоева.......В гр.д.№318

от 2019 г.по описа на съда и за да се произнесе взе предвид следното: 

     Производството е по чл.435 ал.2 от ГПК.

     Постъпила е жалба от С.А.Б.  ЕГН ********** ***,чрез настойника й А. С. А. ЕГН ********** ***,длъжник,чрез пълномощника си адв.М.В.,ДАК срещу Постановление за образуване на изпълнително производство по изп.д.№877/2018г.по описа на  ЧСИ С.Сербезов,вписан под №739 при КЧСИ.Прави се възражение за погасителна давност по отношение на вземането по изпълнителния лист.

   От въззиваемата страна „БАНКА ДСК“ЕАД,чрез пълномощника Б.Н. и постъпило писмено възражение по жалбата с доводи за недопустимост,евентуално за неоснователност на същата.

   Окръжният съд,като се запозна с мотивите на съдебния изпълнител и тези на ответната по жалбата страна,намира,че подадената жалба е недопустима ,по следните съображения:

   В чл.435 ал.2 от ГПК изрично са посочени действията,които длъжникът може да обжалва в изпълнителното производство.Образуването на изпълнително дело не е между тях.В жалбата не са изложени доводи,поради какви съображения жалбоподателката счита,че постановлението за образуване на делото е незаконосъобразно.Доводите за изтекла погасителна давност не могат да бъдат разглеждани в настоящото производство.

    С тези мотиви съдът намира,че подадената жалба е недопустимо и следва да се остави без разглеждане,а производството по делото подлежи на прекратяване.

   Водим от горното Окръжният съд,

         О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

   ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ подадената от С.А.Б.  ЕГН ********** ***,чрез настойника й А. С. А.в ЕГН ********** ***,длъжник,чрез пълномощника си адв.М.Василева,ДАК срещу Постановление за образуване на изпълнително производство по изп.д.№877/2018г.по описа на  ЧСИ С.Сербезов,вписан под №739 при КЧСИ, жалба.

   ПРЕКРАТЯВА производството по В.гр.д.№318/2019г.по описа на ДОС.

   Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд гр.Варна в едноседмичен срок от съобщаването му на жалбоподателката.

 

   ПРЕДСЕДАТЕЛ:                     ЧЛЕНОВЕ:1.                 2.