Д  О  П  Ъ  Л  Н  И  Т  Е  Л  Н  О   

 

Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

 

№ 63

 

 

гр. Добрич, 10.05.2018 г.

 

                                     

                                В      И М Е Т О     Н А       Н А Р О Д А            

 

                           

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД           ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на десети май две хиляди и деветнадесета година в състав: СЪДИЯ ГЕОРГИ ПАВЛОВ разгледа т. д. №  134 по описа за 2017 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 250 ГПК и е образувано по молба вх. рег. № 1910/18.03.2019 г. на „***“ АД  гр. Добрич с искане за допълване на Решение № 29/06.03.2019 г. по т. д. № 134/2017 г.  по описа на Окръжен съд – Добрич.

Ответникът „***“ АД  гр. Добрич излага доводи, че в цитирания съдебен акт, първостепенният съд не се е произнесъл по искането на страната за присъждане на разноски.

Ищецът „В и Д ***“ ООД гр. С. оспорва искането като неоснователно.

При служебно извършената проверка, Съдът констатира, че не се е произнесъл по искането на „***“ АД  гр. Добрич а за присъждане на разноски.

Искането  на „***“ АД  гр. Добрич за присъждане на разноски е допустимо и основателно и следва да се уважи, като Съдът присъди на страната сторените от нея разноски с оглед разпоредбата на чл. 78, ал. 3 ГПК.

С оглед изложените съображения и на основание чл. 250 ГПК, ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

 

                                     Р   Е   Ш   И  :

 

 ОСЪЖДА „В и Д ***“ ООД гр. С., ул. „***“ № 5, ет. 2, ап. 5, ЕИК ***  да заплати на  „***“ АД  гр. Добрич,  ул. „***“ № 15, ЕИК *** , следните суми: 3 588.00 лв. адвокатско възнаграждение и 2 000.00 лв. разноски по делото.

РЕШЕНИЕТО  ПОДЛЕЖИ  НА  ВЪЗЗИВНО ОБЖАЛВАНЕ  ПРЕД ВАРНЕНСКИЯ АПЕЛАТИВЕН СЪД В ДВУСЕДМИЧЕН СРОК ОТ ВРЪЧВАНЕТО МУ НА СТРАНИТЕ.

 

  

                               СЪДИЯ :