О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

                                                                493 

                                             гр. Добрич, 14.06.2019г.

 

                                В ИМЕТО НА НАРОДА

Добричкият окръжен съд                                  гражданско отделение

На четиринадесети юни                                     година 2019

закрито съдебно заседание в следния състав:

 

                              ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: ГАЛАТЕЯ ХАНДЖИЕВА

                                       

разгледа докладваното от съдията гражданско дело №292 по описа за 2018 година и, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е образувано по предявен от Д.Г.Д. от гр.Добрич срещу А.Д. *** иск за осъждане на ответника да заплати на ищеца сумата 30 000 лева, съставляваща обезщетение за неимуществените вреди, които виновно му е причинил, като на 20.04.2016г. при управление на лек автомобил ответникът нарушил правилата за движение по пътищата и предизвикал пътно транспортно произшествие, при което причинил на ищеца средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота.

С определение, постановено в съдебно заседание на 06.12.2018г., съдът е спрял производството по делото по съгласие на страните и на осн.чл.229 ал.1 т.1 от ГПК.

С молба вх.№3586/27.05.2019г. ищецът е заявил, че оттегля иска и моли делото да бъде прекратено. С оглед разпоредбата на чл.232 от ГПК, тъй като оттеглянето на иска е заявено след приключване на първото по делото заседание, препис от молбата е връчен на ответника, като му е указано да посочи, дали е съгласен с оттеглянето. Съобщението е връчено на 30.05.2019г. на адвоката на ответника и в дадения от съда срок ответникът не е заявил да е съгласен с оттеглянето на иска. Следователно производството не може да бъде прекратено на осн.чл.232 от ГПК.

Междувременно е изтекъл шестмесечният срок по чл.231 ал.1 от ГПК, без никоя от страните да е поискала възобновяване на производството. Следователно то следва да бъде прекратено на осн.чл.231 ал.1 от ГПК.

       С оглед изложеното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№292/2018г. по описа на ДОС.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна с частна жалба в едноседмичен срок от вравчането му на страните.

 

                                                            ОКРЪЖЕН СЪДИЯ