О   П   Р    Е    Д   Е   Л   Е   Н    И    Е

№471

Гр.Добрич ,06.06.2019 година

 

В   ИМЕТО НА НАРОДА

 

Добрички окръжен съд,Търговско отделение,в закрито  съдебно заседание,проведено на  шести юни ,две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: АДРИАНА ПАНАЙОТОВА            

                                                ЧЛЕНОВЕ:ТЕМЕНУГА СТОЕВА                                  

                                              ГЕОРГИ ПАВЛОВ                                                 

                                                                                                                          

  като изслуша докладваното  от съдията Адриана Панайотова

вз.ч.гр.дело № 337 по описа за 2019 година

и за да се произнесе,взе предвид следното:

 

                       Производството е по реда на чл.435 от ГПК.

               Образувано е по  частна жалба с вх. № 141/11.03.2019 г. на В.М.Д. ЕГН-**********,чрез процесуален представител адв.Й.К.срещу Разпореждане от 19.02.2019 г.,с което ДСИ при БРС е насрочил опис и назначил експертиза за изготвяне на актуална оценка по изп.дело №216/2018 г.

        Жалбата  е подадена чрез ЧСИ ,но  не е надлежно  администрирана по реда на чл. 436 от ГПК.Съгласно разпоредбата на чл. 436 ал. 1 от ГПК, жалбата от някое от процесуално легитимираните лица, против някое от подлежащите на обжалване действия на съдебния изпълнител, се подава до окръжния съд чрез СИ, като последният проверява дали е подадена в срок, събира дължимата държавна такса и, съгласно чл. 436 ал. 2 от ГПК, извършва връчване на преписите на съответните страни, както и сам излага писмени мотиви. Едва след изтичане на срока за възражение по чл. 436 ал. 3 от ГПК, съдебният изпълнител следва да изпрати на окръжния съд жалбата, възраженията, своите мотиви и копие от изпълнителното дело, както повеляват ал. 1, 2 и 3 от цитираната разпоредба.

Без да е извършена цялата поредица от тези процесуални действия, съдът, поради ненадлежно сезиране, не може да образува и разгледа жалбата.Поради това производството по подадената  жалба против действия на ЧСИ, следва да се прекрати и жалбата – да се изпрати на съдебния изпълнител за изпълняване на процедурата по чл. 436 от ГПК-връчване препис от жалбата на другата страна.

Ръководен от гореизложеното съдът

 

 

                        О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по вз.ч.гр.д. № 337/2019 г. на ДОС.

ИЗПРАЩА  жалба вх. № 141/11.03.2019 г. на В.М.Д. ЕГН-********** на ДСИ при Балчишки районен съд за надлежното й администриране по реда на чл. 436 от ГПК.

 

 

                                      

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                         ЧЛЕНОВЕ:  1.

 

               2.