О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

                                                     516               

 

                                   гр.Добрич     24.06.2019 год.      

 

                        В      И М Е Т О     Н А      Н А Р О Д А

 

Добричкият окръжен съд                                  гражданско отделение

На двадесет и четвърти юни                             2019 год.

В закрито заседание в следния състав:

 

                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:ДИАНА ДЯКОВА

                               ЧЛЕНОВЕ:ГАЛИНА ЖЕЧЕВА

                                                   ЖЕЧКА МАРГЕНОВА

                                                                                                                                                                   

Секретар:……………………….

Прокурор:………………………

като разгледа докладваното от съдия ГАЛИНА ЖЕЧЕВА

въззивно гражданско дело №402 по описа за 2019 год.,

за да се произнесе,съобрази следното:

 

Производството е по реда на чл.435 и сл. от ГПК.Подадена е жалба от К.Г.И. *** в качеството му на длъжник срещу постановление за възлагане от 08.04.2019 г. на недвижим имот /имот с административен адрес гр.Д.,представляващ дворно място-поземлен имот с идентификатор ***по кадастралната карта на гр.Добрич с площ по скица от 453 кв.м,а по акт за собственост от 443 кв.м,ведно с построената върху него еднофамилна двуетажна жилищна сграда с идентификатор ***по кадастралната карта на гр.Добрич със застроена площ от 145 кв.м по скица,а по удостоверение на Община-гр.Добрич за въвеждане в експлоатация на строеж с площ от 129,58 кв.м и разгъната застроена площ от 251,77 кв.м/-предмет на принудително изпълнение по изп.д.№20148100400416 по описа на частен съдебен изпълнител Н.Н.с район на действие ДОС.Настоява се за отмяна на атакуваното постановление като незаконосъобразно.

Като постави на разглеждане депозираната жалба,Добричкият окръжен съд установи следното:

На разпореждане на ДОС са изпратени горната жалба вх.№4453/18.04.2019 г. и молба вх.№5303/14.05.2019 г. на длъжника К.Г.И. /втората за освобождаването му от държавна такса по жалбата/.Преписката обаче не е окомплектована надлежно от ЧСИ.Приложените цитирани по-горе жалба и молба не са в оригинал,а представляват ксерокопия на подадените такива.Приложенията към молбата за освобождаване от държавна такса /разпореждане на ТП на НОИ-Добрич-напълно нечетливо-и експертно решение на ТЕЛК/ също са депозирани във форма на ксерокопие,а не са приложени оригинално заверените от жалбоподателя преписи.Липсва приложен втори отрязък от съобщението до взискателя „Юробанк България“ АД,с което му е връчен препис от жалбата на длъжника К.Г.И.,т.е. не са приложени доказателства да е спазена процедурата по чл.436 ал.2 и 3 от ГПК по администриране на жалбата.Приложеното копие от известие за доставяне на пратка до Адв.дружество „М. и Р.“ няма съдържание,указващо връчване на упълномощен адвокат на взискателя на препис от жалбата на горния длъжник /в известието са цитирани като изпратени 2 бр.фактури по две изпълнителни дела/.Приложените писмени възражения на взискателя „Юробанк България“ АД вх.№6417/14.06.2019 г. са също във вид на ксерокопие и касаят не подадената жалба от К. Г.И.,а жалба на другия длъжник по изпълнението П.И..

Предвид изложеното настоящото производство следва да бъде прекратено и преписката следва да се изпрати на ЧСИ за окомлектоването й с оригиналните жалба вх.№4453/18.04.2019 г. и молба вх.№5303/14.05.2019 г. на длъжника К.Г.И.,като се приложат и оригинално заверените от длъжника документи към молбата за освобождаване от ДТ /разпореждане на ТП на НОИ-Добрич и експертно решение на ТЕЛК/.Следва да се приложат и доказателства за изпълнение на процедурата по чл.436 ал.2 и 3 от ГПК по връчване на препис от жалбата на взискателя с право на писмени възражения,респ. да се приложат оригиналните писмени възражения на взискателя срещу жалбата на К. Г.И.,ако са постъпили такива.Ако последната процедура не е била надлежно извършена,да се връчи препис от жалбата на К. Г.И. на взискателя „Юробанк България“ АД с право на писмени възражения в 3-дневен срок,като жалбата да се изпрати на ДОС за разглеждане след изтичане на последния срок при прилагане на евентуално постъпили писмени възражения от взискателя.

Настоящото определение е необжалваемо,тъй като не е преграждащо развитието на производството по жалбата.След успешно администриране на последната ЧСИ следва да изпрати същата и молбата за освобождаване от ДТ обратно на ДОС за произнасяне по тях.

Водим от гореизложеното,Добричкият окръжен съд

 

                                

 

 

                                  О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по в.гр.д.№402/2019 г. по описа на Добричкия окръжен съд.

ВРЪЩА преписката на ЧСИ Н.Н.с район на действие ДОС за администриране на подадените от К.Г.И. жалба и молба съобразно указанията в мотивната част на настоящото определение.

Определението не подлежи на обжалване.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                    ЧЛЕНОВЕ:1.

 

 

                                                                                2.