ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№579

 

12.07.2019 г., град Добрич

 

 

Окръжен съд - Добрич , гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на дванадесети юли през две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

Председател: Галатея Ханджиева

       Членове: Десислава Николова                    

                       мл. съдия Георги Пашалиев

 

като разгледа докладваното от мл. съдия Георги Пашалиев въззивно гражданско дело № 452 по описа на Окръжен съд – Добрич за 2019 г., за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството е образувано по въззивна жалба на ОУ „Васил Друмев“, находящо се в село Орляк, община Тервел, област Добрич, представлявано от директора на училището - Величка Ганева, подадена чрез процесуалния представител адвокат М. Панчев.

Обжалва се Решение № 56/02.05.2019 г., постановено по гр. д. № 633/2018 г. на Районен съд – Тервел, с което първоинстанционният съд се е произнесъл по два обективно съединени иска с правно основание чл. 344, ал. 1, т. 1 и т. 2 от КТ.  Районният съд е уважил исковете, като е признал  уволнението на С.Х.С. с ЕГН **********, с адрес: ***, за незаконно, отменил е заповед РД -05-407 от 12.09.2018 г. на директора на ОУ „Васил Друмев“ и е възстановил ищеца на предишната му работа – старши учител ПИГ в начален етап в ОУ „Васил Друмев“.

Предвид изхода на спора, първостепенния съд е осъдил ответника да заплати на ищеца сумата от 630 лева, представляваща платено от последния адвокатско възнаграждение. Но е пропуснал да определи и възложи на ответника да заплати по сметка на Районния съд държавна такса, по аргумент от чл. 78, ал. 6 от ГПК, което следва да направи при връщане на делото.

В тази връзка настоящият състав констатира, че изискванията за редовност на въззивната жалба не са изпълнени, тъй като към делото липсва приложен документ за внесена държавна такса за разглеждане на делото от въззивната инстанция, съгласно чл. 261, т. 4 от ГПК.

Поради тази причина жалбата и делото се явяват преждевременно администрирани на въззивния съд, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по въззивно гражданско дело № 452 по описа на Окръжен съд – Добрич за 2019 г.

ВРЪЩА делото на Районен съд – Тервел за изпълнение на изискванията по чл. 261, т. 4 от ГПК за прилагане на документ за внесена държавна такса

След изпълнение на горното, делото следва да се върне на въззивния съд за разглеждане на жалбата

Определението не подлежи на обжалване.

 

 

 

                 Председател:                                                              Членове: 1.

                                                                                                                     

             

                                                                                                                      2.Обн., ДВ, бр. 13 от 9.02.2007 г.