ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№608

 

12.07.2019 г., град Добрич

 

 

Окръжен съд - Добрич , търговско отделение, в закрито съдебно заседание на дванадесети юли през две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

Председател: Ева Иванова

       Членове: Георги Павлов                    

                       мл. съдия Георги Пашалиев

 

като разгледа докладваното от мл. съдия Георги Пашалиев въззивно частно гражданско дело № 464 по описа на Окръжен съд – Добрич за 2019 г., за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството е образувано по частна жалба на ‚****“ ЕООД, ЕИК***, със седалище и адрес на управление: гр. С., представлявано от И.К., подадена чрез процесуалния представител юрисконсулт Д.А..

Обжалва се Разпореждане, обективирано в Заповед № 949/29.05.2019 г. за изпълнение на парично задължение, постановено от Районен съд – Добрич по ч. гр. д. № 1843/2019 г., с което първоинстанционният съд е отхвърлил искането за издаване на заповед за изпълнение по чл. 410 от ГПК за сумите: 361, 98 лева – неустойка за неизпълнение на договорно задължение; 245, 00 лева – разходи и такси за извънсъдебно събиране на задължението. 

От приложеното по делото платежно нареждане е видно, че за разглеждане на частната жалба по сметка на Окръжен съд – Добрич е платена държавна такса в размер на 12, 50 (дванадесет лева и петдесет стотинки) лева при дължима такса в размер на 15, 00 (петнадесет) лева съгласно чл. 19 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.   

В тази връзка настоящият състав констатира, че изискванията за редовност на частната жалба, предвидени в чл. 261, т. 4 от ГПК не са изпълнени.

Поради тази причина частната жалба и делото се явяват преждевременно администрирани на въззивния съд, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по въззивно частно гражданско дело № 464 по описа на Окръжен съд – Добрич за 2019 г.

ВРЪЩА делото на Районен съд – Добрич за изпълнение на изискванията по чл. 261, т. 4 от ГПК за прилагане на документ за внесена държавна такса в изискуемия размер по чл. 19 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК   

След изпълнение на горното, делото следва да се върне на въззивния съд за разглеждане на жалбата

 

Определението не подлежи на обжалване.

 

 

 

                 Председател:                                                              Членове: 1.

                                                                                                                      

             

                                                                                                                      2.Обн., ДВ, бр. 13 от 9.02.2007 г.