О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н   И  Е          688

 

                              гр.Добрич 15.08.2019 г.

                                      

ДОБРИЧКИ ОКРЪЖЕН СЪД...... ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ  закрито заседание на петнадесети август

през две хиляди и деветнадесета                             година в състав:

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:ГАЛАТЕЯ ХАНДЖИЕВА

                                            ЧЛЕНОВЕ:ТЕМЕНУГА СТОЕВА

                                                              ГЕОРГИ ПАВЛОВ

                                                                                                                                                                             

при  секретаря  …………......................................................      и в присъствието на прокурора......................................................................като разгледа докладваното  от  съдия докладчик Стоева........В.гр.д.№563

от 2019 г.по описа на съда и за да се произнесе взе предвид следното: 

      Постъпила е молба от „D=“ЕООД,ЕИК **,със седалище и адрес на управление-тр.Б.,ул.“П.“№*,представлявано от управителя  Р.Д.А. с искане за спиране на насрочен въвод във владение на недвижим имот-пицария,находящ се в гр.Б.,комплекс „К.“,ет.*,представляваща самостоятелен обект в сграда с идентификатор ** по кадастралната карта и кадастралните регистри по изп.д.№№** по описа на ЧСИ Л.Т.,който е насрочен за  02.08.2019г.

     Навеждат се доводи за незаконосъобразност на изпълнителните действия по въвода и предявяване на разпределението на страните в изпълнителното производство.

   По същество молбата представлява подадена  жалба срещу действията на ЧСИ Т..Съгласно разпоредбата на чл.436 от ГПК жалбите се подават чрез държавния или частния съдебен изпълнител,който е компетентен да проведе процедурата по връчване на същите на насрещните страни,да приложи изпълнителното дело и да изложи мотивите си по заявените в жалбата оплаквания.

   Искане за спиране на изпълнението по принцип не подлежи на самостоятелно разглеждане,извън образуваното производство по подадена жалба срещу действията на съдебния изпълнител.Съдът не може едностранно да се произнася,без становище на насрещните страни в изпълнението и без преглед на доказателствата по изпълнителното дело по направените искания за спиране на изпълнението.

   Молбата е подадена неправилно до РС гр.Б.,който преценявайки характера й на жалба срещу действията на съдебния изпълнител я е препратил по компетентност на Добрички окръжен съд.

   Производството по настоящото дело подлежи на прекратяване,а подадената молба,с характер на жалба срещу изпълнителните действия по делото следва да се изпрати на ЧСИ Л.Т. за администриране на жалбата.

   Водим от горното Окръжният съд,

       О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

   ПРЕКРАТЯВА производството по В.гр.д.№563/2019г. по описа на Добрички окръжен съд.

  Подадената жалба да се изпрати на ЧСИ Л.Т.,за администриране на жалбата.

   Определението не подлежи на обжалване.

 

   ПРЕДСЕДАТЕЛ:                        ЧЛЕНОВЕ:1.                      2.