О П Р Е Д Е Л Е Н И  Е

                                                              №698

                                             гр. Добрич, 21.08.2019г.

 

                               В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Добричкият окръжен съд                                     гражданско отделение

На двадесет и първи август                                  година 2019

В закрито съдебно заседание в следния състав:

 

                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: ГАЛАТЕЯ ХАНДЖИЕВА

                                        ЧЛЕНОВЕ: ТЕМЕНУГА СТОЕВА

                                                            ГЕОРГИ ПАШАЛИЕВ                                                        

 

разгледа докладваното от съдията Г.Ханджиева

въззивно гражданско дело           номер 564      по описа за 2019 година

и, за да се произнесе, взе предвид следното:

        Производството е образувано по въззивна жалба на Ж.Г.И. ***, срещу решение №757/01.07.2019г. по гр.д.№1458/2019г. на Добричкия районен съд, с което са отхвърлени предявените от въззивницата срещу „Център за спешна медицинска помощ - Добрич” - гр.Добрич обективно съединени искове по чл.344 ал.1 т.1 и 3 от КТ и въззивницата е осъдена да заплати на ответника по предявените искове сумата 360 лева, съставляваща платеното от него възнаграждение за адвокатска защита в първата инстанция.

        В жалбата наред с оплакването за постановяване на решението по спора в противоречие с материални и процесуални правни норми и искането за неговата пълна отмяна, е въведено и оплакване за невъзможност на въззивницата да заплати присъденото на другата страна адвокатско възнаграждение с искане за неговото намаляване.

Последното съставлява молба по чл.248 ал.1 от ГПК за изменение на решението в частта за разноските, компетентен да се произнесе по която е първоинстанционният съд. Ето защо настоящото въззивно производство следва да бъде прекратено и делото да се върне на Добричкия районен съд, който да се произнесе по молбата по чл.248 ал.1 от ГПК при преценка за нейната допустимост и основателност. След приключване на производството по чл.248 от ГПК пред първоинстанционния съд настоящата въззивна жалба срещу решението и евентуално постъпила частна жалба срещу определение на районния съд по чл.248 ал.3 от ГПК следва да се изпратят на Добрички окръжен съд за едновременното им разглеждане.

Настоящото определение няма характер на преграждащо и е необжалваемо, тъй като след изпълнение указанията на въззивния съд и съответното произнасяне по реда на чл.248 от ГПК въззивното производство ще бъде възобновено и подадената жалба срещу решението ще бъде разгледана ведно с евентуално подадена частна жалба срещу определението по чл.248 ал.3 от ГПК.

Водим от горното, съдът

        О П Р Е Д Е Л И :

        ПРЕКРАТЯВА производството по в.гр.д.№564/2019г. по описа на ДОС и

ВРЪЩА делото на Добричкия районен съд за произнасяне по молбата по чл.248 ал.1 от ГПК, инкорпорирана във въззивната жалба срещу решение №757/01.07.2019г. по гр.д.№1458/2019г. на ДРС, след което делото, ведно с въззивната жалба и евентуално постъпила частна жалба по чл.248 ал.3 от ГПК да се изпратят на ДОС за едновременното им разглеждане.

       Определението не подлежи на обжалване.

       

        

                 ПРЕДСЕДАТЕЛ:                   ЧЛЕНОВЕ: 1.             2.