Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

№250

град Добрич, 20.08.2019г.

Добрички окръжен съд, наказателно отделение, в закрито съдебно заседание на двадесети август, две хиляди и деветнадесета година,

съдия: Калиптен Алид,

разгледа ч.н.д. № 288 по описа на ОС-град Добрич за 2019г.

 

Производството е образувано по реда на чл.159а, ал.1, пр.2 от НПК по искане на прокурор от Окръжна прокуратура - град Добрич, наблюдаващ досъдебно производство (ДП) № 94/2019г. по описа на Второ РУ при ОД на МВР – град Добрич за задължаване на съответните предприятия, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/-или услуги, да предоставят създадените при осъществяване на тяхната дейност данни, необходими за изясняване на фактически обстоятелства, попадащи в предмета на доказване на делото.

Видно от предоставените материали от разследването е, че досъдебното производство е образувано за извършено тежко умишлено престъпление по смисъла на чл.93, т.7 от НК – престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

С оглед разкриване на информация от съществено значение за предмета на делото, в чиято насока прокурорът е възвел достатъчно доводи, възниква необходимост от предоставянето на данни от предприятия, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/-или услуги.

Предвид изложените констатации и съображения, искането на Окръжна прокуратура-град Добрич за целите на текущото разследване се явява законосъобразно и обосновано, поради което на основание чл.159а от НПК

 

РАЗПОРЕЖДАМ:

 

Задължавам във връзка с воденото разследване по ДП № 94/2019г. на Второ РУ при ОД на МВР - Добрич предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/-или услуги – „А1“ ЕАД СОФИЯ, „Т. ЕАД СОФИЯ и „БТК“ – АД СОФИЯ да предоставят на Румяна Желева – прокурор в Окръжна прокуратура - Добрич следната информация:

1. На чие име са регистрирани СИМ карти със следните номера:

№ *************, № ***************, № **************;

2. Да бъде предоставена подробна разпечатка на всички проведени входящи и изходящи повиквания от и към СИМ карти с посочените номера, с означение на кореспондиращите номера, на чие име са регистрирани  СИМ картите и местоположението на клетките, обслужили обажданията за времето от 00:00 часа на 28.03.2019г. до 14:00 часа на 29.03.2019г.

 

Разпореждането не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                          ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: