Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

№ 254

град Добрич, 29.08.2019г.

Добрички окръжен съд, наказателно отделение, в закрито съдебно заседание на двадесет и девети август,

 две хиляди и деветнадесета година,

съдия: Калиптен Алид,

разгледа ч.н.д. № 295 по описа на ОС-град Добрич за 2019г.

 

Производството е образувано по реда на чл.159а, ал.1, пр.2 от НПК по искане на прокурор от Окръжна прокуратура - град Добрич, наблюдаващ досъдебно производство (ДП) № 9/2018г. по описа на ОД на МВР – град Добрич за задължаване на съответните предприятия, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/-или услуги, да предоставят създадените при осъществяване на тяхната дейност данни, необходими за изясняване на фактически обстоятелства, попадащи в предмета на доказване на делото.

Видно от предоставените материали от разследването е, че досъдебното производство е образувано за извършено тежко умишлено престъпление по смисъла на чл.93, т.7 от НК – престъпление по чл.248а, ал.3 във вр. с ал.2 от НК във вр. с чл.26, ал.1 от НК.

С оглед разкриване на информация от съществено значение за предмета на делото, в чиято насока прокурорът е възвел достатъчно доводи и поради укриването от разследващите органи на евентуалните извършители на престъплението, възниква необходимост от предоставянето на данни от предприятия, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/-или услуги.

Предвид изложените констатации и съображения, искането на Окръжна прокуратура-град Добрич за целите на текущото разследване се явява законосъобразно и обосновано, поради което на основание чл.159а от НПК

 

РАЗПОРЕЖДАМ:

 

Задължавам във връзка с воденото разследване по ДП № 9/2018г. на ОД на МВР – град Добрич  предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/-или услуги – „А1“ ЕАД СОФИЯ, „ТЕЛЕНОР БЪЛГАРИЯ“ ЕАД СОФИЯ и „БТК“ – АД СОФИЯ да предоставят на Иван Иванов – разследващ полицай в ОДМВР - Добрич следната информация:

1.     Проследяване и идентифициране на източника на връзка;

2.     Идентифициране на направлението на връзката;

3.     Идентифициране на датата, часа и продължителността на връзката;

4.     Идентифициране на типа на връзката;

5.     Идентифициране на крайното електронно съобщително устройство на потребителя или на това, което се представя за негово крайно устройство;

6.     Установяване на идентификатор на ползваните клетки;

Лицата, за които се изискват данни за трафика поради наличие на данни за съпричастността им към извършеното престъпно посегателство:

П.В. Д., ЕГН **********;

С. Ж. П., ЕГН **********;

Н. Г. Д., ЕГН **********;

Период от време, който да обхваща справката:

За 6-месечен период назад, считано от момента на изготвяне на справката;

 

Разпореждането не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                          ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: