Р  А  З  П  О  Р  Е  Ж  Д  А  Н  Е   № 969

               гр.Добрич  30.08.2019г.

                                      

ДОБРИЧКИ ОКРЪЖЕН СЪД...... ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ  закрито заседание на тридесети август            

през две хиляди и деветнадесета                       година в състав:

                                     

                                                      ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:Т.СТОЕВА

 

при  секретаря  …………......................................................      и в присъствието на прокурора......................................................................като разгледа докладваното  от  съдия докладчик Стоева..........Ч.т.д.№168

от 2019 г.по описа на съда и за да се произнесе взе предвид следното: 

     Производството е по чл.404 и сл.от ГПК във в.с чл.51 ал.1 от ЗМТА.

     Постъпила е молба от „***“ЕООД,ЕИК***,със седалище и адрес на управление-гр.Ш.,представлявано от управителя И.П.за издаване на изпълнителен лист въз основа на влязло в законна сила Решение от 10.12.2018г.,постановено по арб.д.№201810823002 по описа на Арбитражен съд за търговски и потребителски спорове.

   Съдът ,като се запозна с доказателствата към молбата намира същата за основателна по следните съображения:

   Представено е Решение от 10.12.2018г.по арб.д.№ 201810823002 по описа на Арбитражен съд за търговски и потребителски спорове. Решението е влязло в сила на 10.05.2019г.

   Ответникът е уведомен чрез процесуалния си представител адв.А. ,лично.Съгласно чл.41 ал.3 от ЗМТА  решението се смята за обявено с връчването му на една от тях.С връчването му то влиза в сила и става задължително за страните и подлежи на принудително изпълнение.Съгласно чл.51 ал.1 от ЗМТА Окръжният съд,в района на който е постоянният адрес или седалището на длъжника,издава по молба на заинтересованата страна изпълнителен лист,въз основа на влязлото в сила арбитражно решение.Към молбата се прилагат арбитражното решение и доказателствата,че то е връчено на длъжника по изпълнението.

   Тези изисквания на закона са изпълнени в настоящия случай.

   Налице е редовен от външна страна акт,удостоверяващ подлежащо на изпълнение вземане срещу длъжника.

   С тези мотиви Окръжният съд,

       Р  А  З  П  О  Р  Е  Д  И:

   ДА СЕ ИЗДАДЕ изпълнителен лист в полза на „***“ЕООД,ЕИК***,със седалище и адрес на управление-гр.Ш.,представлявано от управителя И.П.срещу „***“ЕООД,ЕИК ***,със седалище и адрес на управление –гр.Д.,представлявано от управителя М.Б.С.за сумата от 600 670,57 лв./шестстотин хиляди шестстотин и седемдесет лева и петдесет и седем ст./-причинени имуществени вреди от неоснователно запориране на банковите сметка на „***“ЕООД и за сумата от 23 050 лв./двадесет и три хиляди и петдесет лева/,представляващи съдебно деловодни разноски по . ВАД №20180823002 по описа на АСТПС.

   Настоящото разпореждане подлежи на обжалване пред Апелативен съд гр.Варна в двуседмичен срок,който за молителя тече от връчване на настоящото разпореждане ,а за ответника по молбата-от връчване на поканата за доброволно изпълнение.

 

                                       ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: