О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е   №437

                 гр.Добрич 30.09.2019 г.

ДОБРИЧКИ ОКРЪЖЕН СЪД...... ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ  закрито заседание на тридесети септември                 

през две хиляди и деветнадесета            година в състав:

                                                           ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:Т.СТОЕВА

                                                     

при  секретаря ……………………….............      и в присъствието на прокурора......................................................................като разгледа докладваното  от  съдия докладчик Стоева.......Т.д.№309

от 2018г.по описа на съда и за да се произнесе взе предвид следното: 

      Постъпила е молба  от „***“ООД,ЕИК ***,със седалище и адрес на управление-гр.В.,представлявано от управителя  В.Д.,чрез пълномощника си адв.И.З. от САК,с адрес *** срещу „***“ЕООД,ЕИК ***,със седалище и адрес на управление- .П.,

Представлявано от управителя К.И.К.,с правно основание чл.630 ал.1 от ТЗ-за откриване на производство по несъстоятелност по отношение на ответното дружество,обявяване на началната дата на неплатежоспособността му,назначаване на синдик и вписване на обща възбрана и запор върху имуществото на длъжника.

   С решение №28 от 06.03.2019г.по т.д.№309/2018г. по описа на Добрички окръжен съд„***“ЕООД,ЕИК ***,със седалище и адрес на управление- с.П.,представлявано от управителя К.И.К. е обявено в неплатежоспособност,с начална дата 11.12.2013г.,открито е производство по несъстоятелност на дружеството ,назначен е временен синдик И.К.,който е представил акт за встъпване в длъжност от 15.03.2019г.

   С молба от 24.09.2019г. временният синдик на дружеството моли,на основание чл.629б ал.1 от ТЗ да бъдат поканени кредиторите с предявени вземания да предплатят по сметка на синдика сумата от 6 600лв.-необходими парични средства за покриване на началните разноски в производството за шест месеца.Твърди,че вече веднъж предплатените за разноски в производството суми са изчерпани,а дружеството не разполага с бързо ликвидни активи,които да бъдат осребрени,с цел покриване на текущите разходи в производството.

   Молбата е основателна.

   За покриване на описаните в молбата разходи по движение на производството са необходими 1 100 лв.месечно.

   Налице са предпоставките на чл.629б от ТЗ да бъде поканен кредитора „***“ООД да предплати сумата от 6 600лв.по сметка на синдика на дружеството.

   Водим от горното Окръжният съд,

       О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

   ОТПРАВЯ ПОКАНА до „***“ООД,ЕИК ***,със седалище и адрес на управление-гр.В.,представлявано от управителя  В.Д.,чрез пълномощника си адв.И.З. от САК,с адрес *** да предплати по сметка на временния синдик на дружеството И.В.К. ЕГН *********** *** сумата от 6 600 лв./шест хиляди и шестстотин лева/-представляваща необходима сума за покриване на началните разноски в производството по несъстоятелност за шест месеца,считано от месец септември 2019г. до месец март на 2020г.

  Определението не подлежи на обжалване и принудително изпълнение.

   В случай,че кредиторът в едноседмичен срок от връчване на настоящото определение не представи пред ДОС доказателства за предплащане на сумата производството по делото ще бъде спряно на основание чл.632 ал.1 от ТЗ.

   Да се уведоми кредитора.

 

                                                    ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: