Р    Е   Ш   Е   Н   И   Е

 

                                221               ,9.10.2019 година, град Добрич

 

                                     В      ИМЕТО   НА     НАРОДА

 

          ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД,гражданско отделение

  На девети октомври две хиляди и деветнадесета година

  В закрито заседание в следния състав :

 

                                       Председател : ГАЛАТЕЯ ХАНДЖИЕВА

                                              Членове : ДЕСИСЛАВА Н.

                                                             ЖЕЧКА МАРГЕНОВА                      

   

като разгледа докладваното от съдията Десислава Н. въззивно граж-данско дело № 403 по описа за 2017 година намира следното:

 

                   Производството е образувано по молба с вх.№ 5963/17.09.2019 г. ( по регистратурата на ДОС ) на въззивницата ( и въззиваема ) М.К.М. с две искания по член 247,ал.1 от ГПК : за поправка на очевидна фактическа грешка, допусната в постановеното въззивно решение № 143 от 14.06.2019 г. в частта на бащиното й име ,посочено като

„ К. “, вместо вярното „ К. “  и за поправка на същата грешка в издадения изпълнителен лист № 118 от 10.09.2019 г.

         Отговор по молбата от  Й.М.Т. *** не е подаден . Изпратен е електронен документ, възпроизведен като неподписан „ писмен отговор “ с вх.№ 6356 /4.10.2019 г., а за редовността на отговора съдът не следи служебно.

         Молбата е от страна по делото - адресат на актовете, в които се твърди да са допуснати очевидните фактически грешки . Молбата за поправка на въззивното решение подлежи на разглеждане от съда в състава, който го е постановил . Молбата за поправка на разпореждането за издаване на изпълнителен лист подлежи на разглеждане от съда в състав от един съдия – член 405,ал.7 от ГПК във връзка с член 406,ал.4 от ГПК и след разрешаване на първата молба с влязъл в сила съдебен акт .

         Във всички диспозитиви на въззивното решение с изключение на последните пет бащиното име на М.К.М. е посочено погрешно като „ К. “  и въззивният съд дължи поправянето на грешките, там където са допуснати .

         Воден от горното, ВЪЗЗИВНИЯТ СЪД

                                                        Р     Е    Ш     И       :   

         ПОПРАВЯ очевидни фактически грешки в решение № 143 от дата 14.06.2019 г. на Добричкия окръжен съд по в.гр.д.№ 403/2017 г. като навсякъде в диспозитивите , в които за въззивника М.К.М. , ЕГН: ********** е посочено бащино име „ К. “ , да се чете „ К. “.

         РЕШЕНИЕТО  ПОДЛЕЖИ НА КАСАЦИОННО ОБЖАЛВАНЕ пред Върховния касационен съд на Република България в едномесечен срок от съобщаването му на страните.

 

         ПРЕДСЕДАТЕЛ :                                             ЧЛЕНОВЕ : 1.

 

                                                                                                         2.