О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н  И   Е

 

№ 914

 

 

гр. Добрич,  29.10.2019 г.

 

 

                       В     И  М  Е  Т  О     Н  А      Н  А  Р  О  Д  А       

 

 

         ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД   ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в открито заседание на двадесет и втори октомври две хиляди и деветнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:   ГАЛАТЕЯ ХАНДЖИЕВА  

          ЧЛЕНОВЕ:   ТЕМЕНУГА СТОЕВА

                                  ГЕОРГИ ПАВЛОВ 

при участието на съдебен секретар БИЛСЕР МЕХМЕДОВА – ЮСУФ разгледа докладваното от СЪДИЯ ГЕОРГИ ПАВЛОВ В. гр. д. № 571/20* г.  по описа на Добричкия окръжен съд:     

         Производството е по глава чл. 463, ал 1 във вр. с чл. 278 ГПК.

         Въззивно гражданско дело № 571/20* г. по описа на Окръжен съд – Добрич е образувано по жалба рег. № 5361/12.08.20* г. на регистратурата на Съда, подадена от „б. д.с.к.“ ЕАД гр. София срещу Постановление за разпределение по чл. 495 във вр. с чл. 460 ГПК от 04.07.20* г. по изпълнително дело № ** по описа на частен съдебен изпълнител Н.Ж., вписан в регистъра на КЧСИ под № **, с район на действие Окръжен съд – Добрич.

В жалбата са инвокирани доводи за неправилност и незаконосъобразност на атакувания акт на частния съдебен изпълнител, като се претендира отмяната му.   

Взискателят З.И.С. изразява становище за правилност и законосъобразност на постановлението за разпределение на частния съдебен изпълнител.  

Частният съдебен  изпълнител е изложил мотиви по обжалваните действия.

         ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, на основание чл. 463, ал. 1 във вр. с чл. 278 ГПК, като взе предвид данните в изпълнителното дело и представените от страните доказателства, намира за установено следното:

Жалбата в частта, в която са инвокирани оплаквания за допуснати нарушения на правилата на чл. 483 – 501 ГПК, е недопустима с оглед неотносимостта на визираните пороци към постановлението за разпределение. Налице е липса на правен интерес за жалбоподателя и по отношение на възраженията касателно присъдените в полза на взискателя разноски по изпълнението.

Жалбата като недопустима следва да се остави без разглеждане, като производството по делото бъде прекратено.

На основание чл. 78, ал. 1 ГПК на взискателя следва да бъде присдено адвокатско възнаграждение в размер на 300.00 лв.

С оглед гореизложените съображения и на основание  чл.  463 ГПК, ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

 

О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И  :

 

 

         ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба рег. № 5361/12.08.20* г. на регистратурата на Окръжен съд - Добрич, подадена от „б. д.с.к.“ ЕАД гр. София, ул. „М.“ № *,  срещу Постановление за разпределение по чл. 495 във вр. с чл. 460 ГПК от 04.07.20* г. по изпълнително дело № ** по описа на частен съдебен изпълнител Н.Ж., вписан в регистъра на КЧСИ под № **, с район на действие Окръжен съд – Добрич.

         ПРЕКРАТЯВА производството по в. гр. д. № 571/20* г. по описа на Окръжен съд – Добрич.

         ОСЪЖДА „б. д.с.к.“ ЕАД гр. София, ул. „М.“ № * да заплати на З.И.С. ЕГН ********** ***, сумата от 300.00 лв., представляваща адвокатско възнаграждение.   

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ С ЧАСТНА ЖАЛБА ПРЕД ВАРНЕНСКИЯ АПЕЛАТИВЕН СЪД В ЕДНОСЕДМИЧЕН СРОК ОТ СЪОБЩАВАНЕТО МУ НА СТРАНИТЕ.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

ЧЛЕНОВЕ:                 

 

                            1.                  2.