О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

     858                                       08.10.2019 год.                         гр.Добрич

Добричкият окръжен съд                                       гражданско отделение

На осми октомври                                                                        2019 год.

В закрито заседание в следния състав:

                                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:       ДИАНА ДЯКОВА

Като разгледа  ч.гр.д.№ 695/2019 год. за да се произнесе съобрази следното:

 

Производството е по реда на чл. 617 от ГПК и е образувано по искане за събиране на доказателства от Окръжен съд гр.Ш.,А.-разпит на свидетеля Св.В.,с адрес 9300,гр.Каспичан,ул.“***“ № 6.

При извършената служебна справка в Националната база данни „Население“съдът  констатира, че свидетелят С.В.В.,ЕГН **********  е с постоянен адрес гр.Каспичан,

ул.“***“ № 6 и настоящ адрес с.М.,ул.“Пирин“ № 24,общ.Каспичан и по аргумент на чл. 617, ал.1 от ГПК, компетентен да събере исканото доказателство е Районен съд гр.Нови пазар.

Не се съдържа заявка за непосредствено събиране по смисъла на чл. 614,във вр. чл. 616 от ГПК /приложен е формуляр "А"/, поради което не е необходимо разрешение по чл. 617, ал.2 от ГПК от страна на съответния окръжен съд.

При тези данни съдът намира, че производството следва да бъде прекратено, а делото – изпратено по подсъдност на Районен съд гр.Нови пазар.

На основание чл. 7, ал.2 от Регламент (ЕО) № 1206/2001 на съвета от 28 май 2001 година относно сътрудничеството между съдилища на държавите-членки при събирането на доказателства по граждански или търговски дела, следва да се информира молещия съд за извършеното препращане на делото по подсъдност.

Така мотивиран, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по ч. гр. д. № 695/2019 год. на Добричкия  окръжен съд.

ИЗПРАЩА искането на Окръжен съд гр.Ш.,А. за събиране на доказателства по подсъдност на Районен съд гр.Нови пазар.

ДА СЕ УВЕДОМИ молещия съд по реда на чл. 7, ал.2 от Регламент (ЕО) № 1206/2001 на съвета от 28 май 2001 година относно сътрудничеството между съдилища на държавите-членки при събирането на доказателства по граждански или търговски дела,че искането е препратено на компетентния съд в Република България ,чрез използване на формуляр А от приложението към Регламента.

Определението не подлежи на обжалване.

 

 

                           ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: