О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е   № 885

                 гр.Добрич 21.10.2019 г.

ДОБРИЧКИ ОКРЪЖЕН СЪД...... ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ  закрито заседание на двадесет и първи октомври             

през две хиляди и деветнадесета                               година в състав:

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:Т.СТОЕВА

                                                                   ЧЛЕНОВЕ:Е.ИВАНОВА

                                                                                 Г.ПАВЛОВ

при  секретаря ……………………….............      и в присъствието на прокурора......................................................................като разгледа докладваното  от  съдия докладчик Стоева....Ч.гр..д.№737

от 2019г.по описа на съда и за да се произнесе взе предвид следното:

     Производството е по чл.423 от ГПК.

     Постъпило е възражение от Н.З.Ш. ЕГН ********** ***.

    Възражението е подадено в законоустановения срок по чл.423 ал.1 от ГПК.

    Постъпил е отговор от ответника по молбата „***“АД,ЕИК ***,представлявано от изпълнителния директор ***,с което счита възражението за допустимо и основателно,но счита ,че предвид прекратяването на изп.д.№***по описа на ЧСИ Н.***,на основание чл. 433 ал.1 т.8 от ГПК,длъжникът няма правен интерес от подаването на възражението.

   Окръжният съд,като се запозна с доказателствата по делото и тези,представени с подаденото възражение и отговора на противната страна ,намира за установено следното:

   Видно от доказателствата по делото молителят по възражението не е бил уведомен надлежно на постоянния си и настоящ адрес за издадената заповед за изпълнение.В този смисъл възражението е основателно.

   От ответника по възражението са представени съобщение изх.№***/09.09.2019г. до „***“АД по изп.д.№ ***по описа на ЧСИ Н.*** за прекратяване на изпълнението по делото,предвид наличието на предпоставките на чл.433 ал.1 т.8 от ГПК.На възразилия поръчител Н.З.Ш.  от страна на взискателя по делото е съобщено с писмо изх.№***/10.10.2019г. за прекратяване на производството по изпълнителното дело,както и че взискателят няма никакви искания и претенции към него,основани на Договор за банков и потребителски кредит на  физическо лице №TR ***/17.06.2009г.,въз основа на който е издадена заповедта за незабавно изпълнение от РС гр.Добрич.

   Предвид изложеното възражението се явява подадено при липса на правен интерес от подаването му.Същото следва да бъде оставено без разглеждане ,а производството по делото да бъде прекратено.

   Водим от изложеното Окръжният съд,

      О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

   ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ подаденото от Н.З.Ш. ЕГН ********** *** възражение по чл.423 от ГПК.

   ПРЕКРАТЯВА производството по в.ч.гр.д.№737/2019г.по описа на Добрички окръжен съд.

   Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд гр.Варна с частна жалба в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

    ПРЕДСЕДАТЕЛ:              ЧЛЕНОВЕ:1.                  2.