О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

                                                            № 901

                                       Гр.ДОБРИЧ 24.10.2019г.

 

                                 

  ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на ДВАДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТИ ОКТОМВРИ 2019г.в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: А.ПАНАЙОТОВА                       ЧЛЕНОВЕ: Т.СТОЕВА

                                                                                             ЕВА ИВАНОВА

 

  Като разгледа докладваното от съдия-докладчика Ева Иванова вз.гр.д.№ 746/2019г.по описа на ДОС и за да се произнесе взе предвид следното:

 

  Производството по делото е образувано по подадена от ищеца по гр.д.№ 9/2019г.по описа на Тервелски районен съд Д.Е.Я.,***,чрез пълномощник-адв.Х.Х.,ДАК,въззивна жалба срещу  постановеното по делото Решение № 33/25.07.2019г.,с искане за отмяната му изцяло като неправилно и постановяване на друго от въззивната инстанция,с което исковата претенция да се уважи.

  Съдът,като извърши проверка на жалбата,намира,че същата е нередовна.

  Липсват доказателства за валидно упълномощаване на адв.Х.Х. да подаде въззивна жалба срещу постановеното по гр.д.№ 9/2019г.по описа на ТРС решение.

  Исковата молба по гр.д.№ 9/2019г.е подадена чрез адв.Х.Х.,като към нея пълномощно не е представено.Такова не е  представено и не се съдържа по делото и до приключване на първоинстанционното производство.

  Приложените към въззивната жалба писмена молба от адвокат Х.,вх.рег.№ 2292/02.10.2019г. и пълномощно също не удостоверяват

подалият въззивната жалба адвокат да е редовно упълномощен да подаде въззивна жалба.И двата документа са нечетливи,в пълномощното съдът не разчита номер на дело,но вписаната година е 2018,а делото,решението,по което се обжалва,е от 2019г.

  Съгласно подадената въззивна жалба се обжалва Решение № 33/25.07.2019г.по гр.д.№ 9/2019г.по описа на ТРС.

  Справка с книжата  по делото сочи,че обжалваното решение е под номер 83,а  не под номер 33,т.е в жалбата е налице погрешно означение на атакувения съдебен акт.

  Предвид изложеното,производството по настоящото дело следва да бъде прекратено,а делото върнато на ТРС,който на основание чл.262,ал.1 от ГПК да даде на жалбоподателя едноседмичен срок от уведомяването да отстрани констатираните нередовности на жалбата,след което да я изпрати на ДОС за произнасяне.

  Воден от горното,Добричкият окръжен съд

 

                          О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И :

 

  ПРЕКРАТЯВА производството по вз.гр.д.№ 746/2019г.по описа на ДОС и ВРЪЩА делото на Районен съд,гр.Тервел за администриране съобразно дадените в настоящия съдебен акт указания на подадената от адв.Х.Х.,ДАК,в качеството му на  пълномощник на  ищеца по гр.д.№ 9/2019г.по описа на ТРС Д.Е.Я.,***,въззивна жалба срещу  постановеното по делото решение.

  ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

                                                                      

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                               ЧЛЕНОВЕ: 1.                    2.