О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

                                                                   917

                                         Гр.ДОБРИЧ  30.10.2019г.

 

  ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на ТРИДЕСЕТИ ОКТОМВРИ 2019г.в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕВА ИВАНОВА                             ЧЛЕНОВЕ: Г.ПАВЛОВ

                                                                                             мл.с.Г.ПАШАЛИЕВ

 

  Като разгледа докладваното от съдия-докладчика Ева Иванова вз.гр.д.№ 759/2019г.по описа на ДОС и за да се произнесе взе предвид следното:

 

  Постъпила е въззивна жалба от ответника по гр.д.№ 5280/2018г.по описа на ДРС- ЕТ          „ ***“,чрез пълномощник-адв.К.К.,срещу постановеното по делото решение,с искане за отмяната му като неправилно.

  Съдът,като извърши на основание чл.262 от ГПК проверка на жалбата,намира,че същата е нередовна,като подадена от лице,без удостоверена редовна представителна власт.

  По гр.д.№ 5280/2018г.по описа на ДРС се съдържа пълномощно на адв.К.К.,съгласно което същият е овластен да осъществи процесуално представителство на ответника по това дело.Подалият въззивната жалба адвокат не е валидно овластен да подаде въззивна жалба.Предвид горното,адв.Д. К.К. следва да  представи подписано от представляващия ответния търговец пълномощно,съгласно  което адвокатът е редовно упълномощен да подаде от негово име въззивна  жалба срещу постановеното по делото решение,съответно да осъществи процесуално представителство по въззивното производство.

  Предвид изложеното,производството по настоящото дело следва да бъде прекратено,а делото върнато на ДРС,който на основание чл.262,ал.1 от ГПК да даде на въззивника едноседмичен срок от уведомяването да отстрани констатираните нередовности на жалбата,след което да я изпрати на ДОС за произнасяне.

  Воден от горното,Добричкият окръжен съд

 

                          О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И :

 

  ПРЕКРАТЯВА производството по вз.гр.д.№ 759/2019г.по описа на ДОС и ВРЪЩА делото на Районен съд,гр.Добрич за администриране съобразно дадените в настоящия съдебен акт указания на подадената от ответника по гр.д.№ 5280/2018г.по описа на ДРС- ЕТ     „ ***“,чрез пълномощник-адв.К.К.,въззивна жалба срещу  постановеното по делото решение.

  ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                            ЧЛЕНОВЕ: 1.               2.