О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е   № 480

 

       Гр.***        28.10.2019г.

  ***КИ ОКРЪЖЕН СЪД  ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ 

 в закрито заседание на двадесет и осми октомври

две хиляди и деветнадесета година                                 в състав:

                                                    ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:Т.Стоева

 като разгледа                                   Т.д..№259

 по описа за 2012 г.           и за да се произнесе взе предвид

 следното:

     Постъпила е молба от постоянния синдик на „***”ООД,ЕИК***,със седалище и адрес на управление:гр.***,ул.”***”№*,вх.* ап.*,в несъстоятелност-С.С. с искане да бъде авансирана от НАП гр.София сумата от 4 634,00 лв.-разноски в производството.

   В молбата си синдикът излага ,че в масата по несъстоятелността не са налични парични средства,а оставащите в имуществото недвижими имоти не могат да бъдат осребрени без предплащане на сумата от 4 634 лв.,които да покрият разходите във връзка с ново предлагане на имотите за продажба.

   Молбата е основателна.

   За извършване на продажбата на посочените в нея активи са необходими разходи,които са възнаграждение на синдика,оценител и подготвяне на документация за прякото договаряне.Разноските са за пет месеца,съгласно приложения към молбата план-сметка.

   Съдът намира,че следва да покани кредитора НАП гр.София да авансира посочената сума за покриване на разноски в производството по несъстоятелност,на основание чл.629б ТЗ.

   При неплащане на така определените разноски в производството,то подлежи на спиране по реда на чл.632 ал.5 във вр.с ал.1 от ТЗ.

   Водим от изложеното Окръжният съд,

      О  П   Р  Е  Д  Е  Л  И/

  ОТПРАВЯ ПОКАНА до  НАП-С.,да предплати сумата от  4 634 лв.-разноски в производството по несъстоятелност на „***”ООД,ЕИК***,със седалище и адрес на управление:гр.***,ул.”***”№*,вх.* ап.*,в несъстоятелност.

   ОПРЕДЕЛЯ едноседмичен срок за изразяване на становище по поканата,считано от връчване на настоящото определение на посочения кредитор.

   В случай на отказ да бъдат заплатени разноските в производството,то подлежи на спиране на основание чл.632 ал.5 във вр.с ал.1 от ТЗ.

   Настоящото определение не подлежи на принудително изпълнение и обжалване.

 

                                                         ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: