О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е                                  

                                                               №443

                                        Гр.Д.  02.10.2019г.

         

  Д.КИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на ВТОРИ ОКТОМВРИ 2019г.в състав:

 

 

                                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕВА ИВАНОВА

 

  Като разгледа докладваното т.д.№ 142/2014г.по описа на ДОС и за да се  произнесе взе предвид следното:

 

  Синдикът на ООД „ Х.К.“/ в несъстоятелност/,гр.Г.Т.,Я.Н.С.,е депозирал писмена молба,вх.рег.№ 6245/01.10.2019г.От съдържанието й и  приложеното към нея банково извлечение се установява,че в особената банкова сметка ***.93 лв.На каса са налични 150.64 лв.,или общият размер на средствата възлиза на 168.57 лв.,сума,очевидно недостатъчна за разплащане на предстоящите текущи разноски по несъстоятелността.

  Предвид изложеното,и с цел осигуряване на средства за разноски в производството по несъстоятелност за следващите няколко месеца,синдикът моли съда да прикани кредиторите на основание чл.629б,вр. с чл.632,ал.1-5 от ТЗ да  предплатят по  особената сметка с титуляр длъжника сумата от 5 000.00 лв.

  Искането като основателно следва да се уважи.Предвид разпоредбата на чл.629б,ал.1 от ТЗ съдът намира,че следва да прикани кредиторите на несъстоятелното дружество,а именно-АД „ ***“,гр.С. и НАП,гр.С.,в едноседмичен срок от уведомяването да предплатят по особената банкова сметка ***  „***“ АД, IBAN:***,банков код:**,сумата от 5 000.00 лв./пет хиляди лева/ за покриване на предстоящите разноски в производството по несъстоятелност.

  Воден от гореизложеното и на основание чл.629б,ал.1 от ТЗ,Д.кият окръжен съд

 

                                   О   П   Р   Е   Д   Е  Л  И :

 

  ПРИКАНВА кредиторите на ООД „ Х.К.“/ в несъстоятелност/,гр.Г.Т.:АД „ ***“,ЕИК *********,със седалище и адрес на управление:гр.С.,бул. „Д.Ц.“ №**,представлявано по делото от ст.юрисконсулт Г.Ф.Д.,съдебен адрес:***13,тел. 052/66 26 45 и НАП,гр.С.,бул.“ ***в ЕДНОСЕДМИЧЕН срок от уведомяването да предплатят по особената банкова сметка ***  „***“ АД, IBAN:***,банков код:**,сумата от 5 000.00 лв./пет хиляди лева/за покриване на предстоящите разноски в производството.

  УКАЗВА на кредиторите,че при невнасяне на определената от съда сума производството подлежи на спиране по реда на чл.632,ал.5,във вр. с ал.1 от ТЗ.

  В едноседмичен срок от връчване на настоящото определение поканените кредитори следва да уведомят съда за становището си по искането.

  ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

  За определението АД „ ***“,гр.С. да се уведоми чрез пълномощника му- ст.юрисконсулт Г.Ф.Д. на тел. 052/66 26 45 и с връчване на препис от определението на съдебния адрес на пълномощника Д.:***.

  За определението НАП,гр.С. да бъде уведомена по факса- (***

 

                                                                            ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: