О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е № 447

                   гр.Добрич  01.10.2019г.

                                      

ДОБРИЧКИ ОКРЪЖЕН СЪД...... ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ  закрито заседание на първи октомври             

през две хиляди и деветнадесета                       година в състав:

                                                ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:Т.СТОЕВА

                                                                                                                                                                              

при  секретаря  …………......................................................      и в присъствието на прокурора......................................................................като разгледа докладваното  от  съдия докладчик Стоева.........Т.д.№149

от 2019 г.по описа на съда и за да се произнесе взе предвид следното: 

      Постъпила е  искова молба от „П.И.Б.“АД,ЕИК**,със седалище и адрес на управление-гр.С.,район „И.“,бул.“Д.Ц.“№37 чрез юрисконсулт Х.П. срещу С.Д.С. ЕГН **********,*** и застрахователя на С.Д.С.,действащ в качеството на синдик на „Т.С.Х.“ЕООД,в несъстоятелност,с правно основание чл.663 ал.3 от ТЗ и цена на иска 30 000 лв.,частичен от 244 520,74 лв.

   С Разпореждане №928/30.08.2019г.съдът е определил едноседмичен срок на ищеца да отстрани нередовностите на исковата молба,описани в мотивите на постановеното разпореждане.

   С молба от 10.09.2019г. ищецът по делото е отстранил част от нередовностите,внесъл е и дължимата държавна такса и е отправил молба към съда за удължаване на срока за отстраняване на следната нередовност-уточняване на индивидуализиращите данни на втория ответник.

   С Разпореждане от 11.09.2019г. съдът е удължил срока за отстраняване на нередовности с две седмици.Съобразно съдебната практика за удължаването на срока не се изпраща уведомление на страната,а тя е длъжна сама да следи за изтичането му.Удълженият срок е изтекъл на 25.09.2019г.,без констатираната нередовност да е отстранена.

   На основание чл.129 ал.3 от ГПК исковата молба следва да бъде върната като нередовна.

   Водим от изложеното Окръжният съд,

      О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

   ВРЪЩА подадената от  „П.И.Б.“АД,ЕИК**,със седалище и адрес на управление-гр.С.,район „И.“,бул.“Д.Ц.“№37 чрез юрисконсулт Х.П. искова молба ,като нередовна.

   ПРЕКРАТЯВА производството по т.д.№149/2019г.по описа на ДОС.

   Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд гр.Варна в едноседмичен срок от съобщаването му на ищеца с частна жалба.

 

                                                           ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: