О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е  № 468

 

                   гр.Добрич....10.10..................................2019     г.

     

ДОБРИЧКИ ОКРЪЖЕН СЪД.........................търговска колегия в   закрито                            

заседание на десети октомври.............................................................

през две хиляди и деветнадесета                                             година в състав:

 

                                         

 

                                                                         ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:Т.СТОЕВА

 

 

при  секретаря………………….                                        и в присъствието на прокурора................................................................................като разгледа докладваното      от съдия докладчик Т.Стоева......................Т.Д.№ 182               по описа за 2019 г.  и за да се произнесе взе предвид следното:.....................

     Постъпила е молба от Е.В.В. ЕГН **********,като управител на ЕООД“***“ЕИК ***,със седалище и адрес на управление  гр.Д.с правно основание чл.625 и сл.от ТЗ,с искане за откриване на производство по несъстоятелност на дружеството,обявяването му в свръхзадълженост и определяне като начална дата на неплатежоспособността 01.09.2019г.

   В молбата се твърди,че дружеството е свръхзадължено,не е в състояние да погасява изискуемите си задължения  по търговски сделки,неплатежоспособно е.

   Условие за допустимост на разглеждане на молбата е представянето от страна на молителя на уведомление по чл.78 от ДОПК ,което не е представено по делото.

   С Разпореждане от  10.09.2019г. съдът е оставил без движение подадената молба за откриване на производство по несъстоятелност,като е указал на молителя в едноседмичен срок от получаване на разпореждането да представи удостоверение по чл.78 от ДОПК.

   На регистрирания адрес на управление длъжностното лице по призоваването не е открило фирмата.Залепено е уведомление на адреса,на основание чл.50 ал.4 от ГПК.

  Предвид това констатираната нередовност на молбата не е отстранена в законоустановения срок.

   По изложените съображения производството по делото подлежи на прекратяване.

   Водим от горното Окръжният съд      ,

        О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

   ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ подадената от Е.В.В. ЕГН **********,като управител на ЕООД“***“ЕИК ***,със седалище и адрес на управление  гр.Д.молба за откриване на производство по несъстоятелност на дружеството,с правно основание чл.625 и сл.от ТЗ.

   ПРЕКРАТЯВА производството по т.д.№182/2019г.по описа на Добрички окръжен съд.

   Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд  гр.Варна с частна жалба в едноседмичен срок от съобщаването му на молителя.

 

                                                                     ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: