О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е   

 

                               938                ,12.11.2019 година, град Добрич

                                    

          ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданско отделение, в закрито заседание на дванадесети ноември през 2019г., в следния състав :

                                       Председател : ДИАНА ДЯКОВА

                                             Членове : ГАЛИНА ЖЕЧЕВА

                                                           ЖЕЧКА МАРГЕНОВА

като разгледа докладваното от съдията Жечка Маргенова в.ч.гр.д.№777 по описа за 2019година, и за да се произнесе, съобрази следното:

Производството е по реда на чл.23, ал.3 от ГПК.

С  определение №3030/04.11.2019г. по гр.д.№2490/2019г.на Добрички районен съд  е прекратено производството по същото поради отстраняване на всички съдии от разглеждането му и е изпратено за определяне на друг равен по степен съд за разглеждането му.

 Видно от данните по делото, производство е образувано по искова молба на С.И.И. с ЕГН ********** ***, чрез адв.М.В., с която срещу Добрички районен съд е предявен иск за обявяване нищожността на опредление №711/13.03.2019г. по гр.д.№1851/2017г. по описа на същия съд.

 С оглед невъзможността за формиране на състав на Районен съд  Добрич за разглеждане на делото, Добричкият окръжен съд намира, че са налице предпоставките на чл.23, ал.3 от ГПК. Следва да бъде определен друг равен по степен съд от съдебния район и целесъобразно се явява делото да бъде изпратено за разглеждане на Районен съд гр.Балчик.

Предвид горното,ВЪЗЗИВНИЯТ СЪД

                           

О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И   :   

 

ИЗПРАЩА  гр.д.№2490/2019г.на Добрички районен съд, образувано по искова молба на С.И.И. с ЕГН ********** ***, чрез адв.М.В.срещу Добрички районен съд, за разглеждане от Районен съд гр.Балчик.

Определението не подлежи на обжалване.

ПРЕДСЕДАТЕЛ :                     ЧЛЕНОВЕ : 1.                           2.