П Р И С Ъ Д А

 

 7

                                              

10.10.2019г.,  град ***

 

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

***КИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД,                 НАКАЗАТЕЛНО ОТДЕЛЕНИЕ   

на десети октомври, две хиляди и деветнадесета година, в публично съдебно заседание в следния  състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: КАЛИПТЕН АЛИД

СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ: Д.М.П.П.

 

 

Секретар – АНЖЕЛА НИКОВА

Прокурор – В.В.

разгледа, докладваното от председателя Калиптен Алид

НОХД № 264 по описа за 2019 година на Окръжен съд - град ***

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия М.И.М. – роден на ***г*** ***, живущ *** ***, българин, български гражданин, със завършен 11 клас, женен, неосъждан, сезонно работещ, ЕГН **********

*** причинил по непредпазливост смъртта на В.С.К., ЕГН ********** вследствие на умишлено нанесена на 29.04.2018г. в с.Пчеларово, общ.***, обл.***, тежка телесна повреда, изразяваща се в контузия на мозъка и кръвоизливи в мозъка, които са обусловили постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, поради което на основание чл.124, ал.1, пр.1 от НК и чл.54, ал.1 от НК му НАЛАГА на наказание „лишаване от свобода” за  срок от шест години.

На основание чл.58а, ал.1 от НК намалява наложеното наказание «лишаване от свобода» с една трета, като подсъдимият М.И.М. следва да изтърпи наказание «лишаване от свобода» за срок от четири години при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието.

На основание чл.111, ал.1 от НПК веществените доказателства - ВД №1 и ВД №2 /засъхнали петна от тротоар/, иззети с протокол за оглед на двора на дома на обв. М.; ВД №1 /1 брой бяла салфетка с червени петна/, иззета с протокол за оглед на местопроизшествието от стаята, обитавана от пострадалото лице; ВД №2 /1 брой бяла салфетка с червени петна/, иззета с протокол за оглед на местопроизшествието от стаята, обитавана от пострадалото лице; ВД №7 /жълта хавлия с червени петна/, иззета с протокол за оглед на местопроизшествието от стаята, обитавана от пострадалото лице; ВД №5 /черни чорапи/, иззети с протокол за оглед на местопроизшествието от стаята, обитавана от пострадалото лице; ВД №3 /синьо яке с надпис „Силвена“/, иззета с протокол за оглед на местопроизшествието от стаята, обитавана от пострадалото лице; ВД №4 /1 брой черен анцуг/, иззет с протокол за оглед на местопроизшествието от стаята, обитавана от пострадалото лице; ВД №6 /зелено яке с надпис „Силвена“/, иззето с протокол за оглед на местопроизшествието от стаята, обитавана от пострадалото лице; 1 чифт черни чехли, предадени с протокол за доброволно предаване от Р.Ж.м.; 1 брой оранжеви къси панталони, предадени с протокол за доброволно предаване от Р.Ж.М.; 1 брой зелена камуфлажна тениска, предадена с протокол за доброволно предаване от Р.Ж.М.; 1 чифт маратонки с връзки и надпис „Freeland“ №43, предадени с протокол за доброволно предаване от обвиняемия М.; зелен гащеризон с надпис „Силвена“, предаден с протокол за доброволно предаване от обвиняемия М., след влизане на присъдата в сила, следва да бъдат унищожени.

На основание чл.189, ал.3 от НПК осъжда подсъдимия М.И.М. да заплати сторените по делото разноски в размер на 1696.28 лева по сметка на ОД на МВР - ***.

Присъдата  подлежи  на  обжалване  и  протест  в  петнадесетдневен  срок от обявяването й на страните пред  Апелативен съд-град ***.

 

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:  

 

 

                                               СЪД.  ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

                                                                

 

                                                                                         2.

 

                       

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

10.10.2019г.,  град ***

 

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

***КИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД,                                      НАКАЗАТЕЛНО ОТДЕЛЕНИЕ   

на десети октомври, две хиляди и деветнадесета година, в публично съдебно заседание в следния  състав:

 

      ПРЕДСЕДАТЕЛ: КАЛИПТЕН АЛИД

СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ: Д.М.П.П.

 

 

Секретар – АНЖЕЛА НИКОВА

Прокурор – В.В.

разгледа, докладваното от председателя Калиптен Алид

НОХД № 264 по описа за 2019 година на Окръжен съд - град ***

 

Съдът на основание чл.309 от НПК служебно и сам се занима с мярката за неотклонение на подсъдимия М.И.М. и като взе предвид степента на обществена опасност на конкретно извършеното от него деяние, данните за личността му, включително семейния му и материален статус, както и вероятността за неговото отклонение

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПОТВЪРЖДАВА мярката  за неотклонение на подсъдимия М.И.М., ЕГН: **********  "Подписка" до влизане на присъдата в сила.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба в седмодневен срок от днес пред *** апелативен съд.

 

 

 

            ПРЕДСЕДАТЕЛ:                            СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ:         1.

                                                                       

           

  2.