П  Р  О  Т  О  К  О  Л

гр.Добрич, 09.12.2019г.

 

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданско отделение, в публично съдебно заседание на девети декември две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

  ПРЕДСЕДАТЕЛ:ГАЛАТЕЯ ХАНДЖИЕВА

                                        ЧЛЕНОВЕ:          1. ЕВА И.

                                                                     2. ГАЛИНА ЖЕЧЕВА

 

при участието на секретар: РУМЯНА РАДЕВА

и при участието на прокурора:

сложи за разглеждане  в.гр.д. № 313 по описа за 2018 год.

На именното повикване в 09:00 часа се явиха:

        ВЪЗЗИВНИКЪТ М.Д.М. - редовно призован, не се явява, представлява се от адв. Й.Ч., редовно упълномощен от преди;

        ВЪЗЗИВНИКЪТ Р.Д.И. - редовно призован, явява се лично и с адв. Й.Ч., редовно упълномощен от преди;

        ВЪЗЗИВАЕМАТА СТРАНА И.М.И. - редовно призован, не се явява,  представлява се от адв. Г.Д., редовно упълномощена от преди.

 

ПО ХОДА НА ДЕЛОТО:

Адв. Ч.: Моля да дадете ход на делото.

Адв. Д.: Моля да се даде ход на делото. 

СЪДЪТ, като взе предвид, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото,

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Адв. Ч.: Желаем постигане на  съдебна спогодба, съгласно която:

1.       М.Д.М., ЕГН ********** и Р.Д.М., ЕГН ********** получават в реален общ дял  ***-* по подробния устройствен план на с. П. М., община Д.с площ от ***кв.м. съгласно Заповед № 626/17.06.2019 г. на Кмета на Община Д.ведно с  построената в него жилищна сграда, състояща се от три стаи и входно антре, и пристройка към жилищната сграда, двете с площ от 96 кв.м.  и второстепенни постройки – стопанска сграда с площ от 35 кв.м. и външна тоалетна с площ от 6 кв.м.

2.     И.М.И., ЕГН **********  получава в реален дял ***І-* по подробния устройствен план на с. П. М., община Д.с площ от ***кв.в. съгласно Заповед № 626/17.06.2019 г. на Кмета на Община Д..

3.     За уравнение на дяловете  М.Д.М., ЕГН ********** и Р.Д.М., ЕГН **********  ще заплатят на И.М.И.,  ЕГН **********   по 3175 лева.

4.     М.Д.М.  и Р.Д.М. ще заплатят на И.М.И.  сторените от него разноски за водене на делото във всички инстанции общо в размер на 3000 лева.

5.     М.Д.М. и Р.Д.М., ЕГН **********  ще заплатят на И.М.И.,  ЕГН **********  сумите по т. 3 и 4 в едномесечен срок от постигане на спогодбата.

 

         Въззивникът Р.И.: Съгласен съм с текста на спогодбата.

 

  Адв. Д.: Постигнахме съдебна спогодба, съгласно която:

1.    М.Д.М., ЕГН ********** и Р.Д.М., ЕГН ********** получават в реален общ дял  ***-* по подробния устройствен план на с. П. М., община Д.с площ от ***кв.м. съгласно Заповед № 626/17.06.2019 г. на Кмета на Община Д.ведно с  построената в него жилищна сграда,         състояща се от три стаи и входно антре, и пристройка към жилищната сграда, двете с площ от 96 кв.м.  и второстепенни постройки – стопанска сграда с площ от 35 кв.м. и външна тоалетна с площ от 6 кв.м.

2.    И.М.И., ЕГН **********  получава в реален дял ***І-* по подробния устройствен план на с. П. М., община Д.с площ от ***кв.в. съгласно Заповед № 626/17.06.2019 г. на Кмета на Община Д..

3.    За уравнение на дяловете  М.Д.М., ЕГН ********** и Р.Д.М., ЕГН **********  ще заплатят на И.М.И.,  ЕГН **********   по 3175 лева.

4.    М.Д.М.   и Р.Д.М. ще заплатят на И.М.И.  сторените от него разноски за водене на делото във всички инстанции общо в размер на 3000 лева.

5.    М.Д.М. и Р.Д.М., ЕГН **********  ще заплатят на И.М.И.,       ЕГН **********  сумите по т. 3 и 4 в едномесечен срок от постигане на спогодбата.

 

 

 

 

 

На основание чл. 234 от ГПК се сключва следната спогодба:

 

I. Страните заявяват, че сключват настоящата спогодба, за да уредят окончателно спора, предмет на висящото помежду им в.гр.д. № 313/2018г. по описа на Окръжен съд – Добрич (първоинстанционно гр.д. № 2650/2014 г. по описа на Районен съд – Добрич).

 

II. Страните се съгласяват, че:

1.     М.Д.М., ЕГН ********** и Р.Д.М., ЕГН ********** получават в реален общ дял  ***-*, кв. * по подробния устройствен план на с. П. М., община Д.с площ от ***кв.м. съгласно изменение на плана, одобрено със Заповед № 626/17.06.2019 г. на Кмета на Община Д., ведно с  построената в него жилищна сграда,  състояща се от три стаи и входно антре, и пристройка към жилищната сграда, двете с площ от 96 кв.м.  и второстепенни постройки – стопанска сграда с площ от 35 кв.м. и външна тоалетна с площ от 6 кв.м.

Стойността на общия дял е 21000 лева.

2.     И.М.И., ЕГН **********  получава в реален дял ***І-*, кв. * по подробния устройствен план на с. П. М., община Д.с площ от ***кв.в. съгласно изменение на плана, одобрено със Заповед № 626/17.06.2019 г. на Кмета на Община Д..

Стойността на дела е 8300 лева.

3.     За уравнение на дяловете  М.Д.М., ЕГН ********** и Р.Д.М., ЕГН **********  ще заплатят на И.М.И.,  ЕГН ********** – всеки от тях   по 3175 лева.

4.     М.Д.М., ЕГН ********** и Р.Д.М.,  ЕГН **********  ще заплатят на И.М.И., ЕГН **********     сторените от него разноски за водене на делото във всички инстанции общо в размер на 3000 лева.

5.     М.Д.М., ЕГН **********  и Р.Д.М., ЕГН **********  ще заплатят на И.М.И., ЕГН **********  сумите по т. 3 и 4 в едномесечен срок от постигане на спогодбата.

 

СПОГОДИЛИ СЕ:

 

М.Д.М.

Чрез адв. Й.Ч.: ……………………….

 

Р.Д.И.: …………………

 

И.М.И.

Чрез адв. Г.Д.: …………………….

 

 

СЪДЪТ, като взе предвид, че постигнатата спогодба не противоречи на закона и на добрите нрави,

 

ОПРЕДЕЛИ: № 1011

 

ОДОБРЯВА постигната спогодба между страните.

 

 

 

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: ………………………….

 

                                                        ЧЛЕНОВЕ: 1………………………….

 

                                                                             2………………………….

 

 

 

СЪДЪТ, с оглед постигнатата спогодба

 

ОПРЕДЕЛИ:

ОБЕЗСИЛВА решение № 720/27.06.2016  г. по гр.д.№ 2650/2014 г. на Районен съдДобрич.

ОСЪЖДА Р.Д.М.,  ЕГН ********** ***   ДА ЗАПЛАТИ държавна такса по сметка на съда в размер на 2 % от стойността на дела, а именно сумата от 146,50 лева.

ОСЪЖДА М.Д.М., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ държавна такса по сметка на съда в размер на 2 % от стойността на дела, а именно сумата от 146,50 лева.

ОСЪЖДА И.М.И.,  ЕГН ********** ***   ДА ЗАПЛАТИ държавна такса по сметка на съда в размер на 2 % от стойността на дела, а именно сумата от 293 лева.

ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

Да се възстанови на въззивниците  М.Д.М., ЕГН ********** и Р.Д.М., ЕГН **********  сумата от 42,50  лв., съставляваща половината от внесената държавна такса за въззивно обжалване, в съотвествие с чл. 78, ал. 9 от ГПК.

СЪДЕБНАТА спогодба не подлежи на обжалване на основание чл.234, ал.3 от ГПК.

         Определението за прекратяване на делото и за обезсилване на първоинстанционното решение подлежи на обжалване пред ВКС, в едномесечен срок от днес.

 

 

Делото приключи в 10,10 часа.

Протоколът е изготвен на 09.12.2019 год.

 

 

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: ………………………….

 

                                                        ЧЛЕНОВЕ: 1………………………….

 

                                                                             2………………………….

 

 

                                                 СЕКРЕТАР: