О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

                       

                                                  № 1054

  

                               гр.Добрич     18.12.2019 год.      

 

                         В      И М Е Т О     Н А      Н А Р О Д А

 

Добричкият окръжен съд                                  гражданско отделение

На осемнадесети декември                               2019 год.

В закрито заседание в следния състав:

 

                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:ГАЛАТЕЯ ХАНДЖИЕВА

                                ЧЛЕНОВЕ:ДИАНА ДЯКОВА

                                                    ГАЛИНА ЖЕЧЕВА

 

Секретар:………………………

Прокурор:………………………

като разгледа докладваното от съдия ГАЛИНА ЖЕЧЕВА

въззивно гражданско дело №859 по описа за 2019 год.,

за да се произнесе,съобрази следното:

 

Производството е по реда на глава ХХ,чл.258 и сл. от ГПК.Подадена е въззивна жалба от „Енерго-Про Продажби“ АД-гр.Варна срещу решение №1063/16.10.2019 г. по гр.д.№1653/2019 г. на Районен съд-гр.Добрич,с което е признато за установено по отношение на Т.Н.Т. с ЕГН ********** ***,че същият не дължи на въззивника  сумата от 510,86 лв,представляваща стойността  на преизчислена електроенергия  за период 22.06.2017 г.-15.01.2018 г. за адрес на потребление в гр.Добрич,ул.”***” №2,кл.№*** по фактура №***г.,като въззивникът е осъден да заплати на Т. разноски-50 лв държавна такса и 300 лв адвокатско възнаграждение.

Като постави на разглеждане въззивната жалба,Добричкият окръжен съд установи следното: 

Първоинстанционният съд не е изпълнил в цялост задълженията си по администриране на въззивната жалба.Жалбата е нередовна по смисъла на чл.261 ал.1 т.2 от ГПК,тъй като нито към нея,нито в рамките на първоинстанционното дело е приложено пълномощно,удостоверяващо надлежно представителна власт спрямо въззивника на подписалия жалбата адв.В.К. от ДАК.Първоинстанционният съд следва да предостави на въззивника „Енерго-Про Продажби“  АД-гр.Варна срока по чл.262 ал.1 от ГПК за отстраняване горната нередовност на въззивната жалба,като 1.надлежен представител на дружеството лично подпише жалбата или 2.дружеството чрез свой надлежен представител писмено потвърди подаването на жалбата чрез лице без представителна власт или 3.дружеството представи надлежно пълномощно за адв.В.К.,удостоверяващо правото му към датата на депозиране на жалбата да подаде жалба от името на въззивника.Процедурата по отстраняване на посочената нередовност на жалбата следва да бъде осъществена от първоинстанционния съд,който е администриращият жалбата съд по реда на чл.262 от ГПК.

Настоящото определение е необжалваемо,тъй като не е преграждащо развитието на производството.След успешно изпълнение на указанията на въззивния съд делото следва да бъде върнато обратно на ДОС за разглеждане на въззивната жалба.

Водим от гореизложеното,Добричкият окръжен съд

 

                                 О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по в.гр.д.№859/2019 г. по описа на Добричкия окръжен съд.

ВРЪЩА делото на Добричкия районен съд за администриране на въззивната жалба съобразно указанията,дадени в мотивната част на настоящото определение.

Определението не подлежи на обжалване.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                               ЧЛЕНОВЕ:1.

 

 

                                                                            2.